CODE Kids: Elevii între 10-14 ani din Vrancea se pot înscrie la cursuri gratuite de programare

0
209

(…) Elevii între 10-14 ani din județul Vrancea se pot înscrie până la data de 31 martie la cursurile gratuite de programare organizate de CODE Kids. Programarea îi ajută pe copii să își dezvolte cunoștințele de logică, matematică și limba engleză și îi învață să lucreze în echipă, potrivit datelor CODE Kids, un proiect desfasurat gratuit în mediul rural și orașe mici.

CODE Kids se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani, iar până acum au participat la cursuri peste 3.500 de elevi de la lansarea proiectului în 2017. Scopul programului este să contribuie la dezvoltarea competenţelor digitale şi STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ale copiilor. Proiectul se desfășoară de-a lungul a doi ani, iar cursurile sunt gratuite. Cluburile de programare au loc în bibliotecile publice din mediul rural sau orașe mici. (…)

Părinții economisesc în jurul a 2.000 de euro datorită CODE Kids – acesta fiind costul aproximativ pe care l-ar plati familiile dacă elevii ar merge timp de doi ani la alte cluburi private, potrivit estimărilor CODE Kids. Printre județele în care echipa CODE Kids vede un foarte mare potențial de creștere a numărului de înscrieri se numără Vrancea, Neamț, Galați, Gorj și Hunedoara. De asemenea, sunt targetate județele Caraș- Severin, Suceava, Dolj, Bacău, Bihor și Constanța. (…)

În primul an de curs, copiii învață noțiuni de baza de programare, în timp ce în anul al doilea învață programare avansată (jocuri/animaţii/aplicaţii mobile/website-uri) și realizează activități STEM precum experimente distractive, inginereşti, robotică, logică, matematică. “Copiii ne spun că au rezultate mai bune la matematică și că vorbesc mai bine limba engleză. Noi nu vrem să avem o rețea de cluburi pentru copii supradotați. Cluburile noastre sunt pentru acei copii care au rezultate medii la școală sau chiar sub medie și care provin din familii fără putere economică. Noi vrem să democratizăm programarea. Vrem să ne adresăm și acelor elevi care nu vor ajunge la un liceu teoretic la care să studieze matematică- informatică, dar care poate vor ajunge la o școală profesională. De exemplu, acum derulăm un proiect cu electricieni din școli profesionale. Trebuie să ai cunoștințe de bază de IT pentru că este foarte posibil să fii nevoit să lucrezi cu panouri fotovoltaice pe care trebuie să le instalezi și să le programezi. Sau, dacă te îndrepți către agricultură, poate va trebui să conduci un tractor, iar acum tractoarele moderne se bazează foarte mult pe tehnologie”, explică Ovidiu Ana, director de dezvoltare CODE Kids. (…)

 

Comunicat de presă

 

Informații despre înscrieri pe www.codekids.ro și pe pagina de Facebook – CODE Kids

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here