FOTO! Controalele continuă: 175 de vrânceni amendați pentru nerespectarea restricțiilor, dintre care 148 pentru că nu purtau mască

0
1440

Polițiștii vrânceni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, precum și cu reprezentanții instituțiilor abilitate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

 În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând peste 200 de forțe ale poliției, jandarmeriei și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.687 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 133 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 72 de mijloace de transport, din care 52 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 175 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14000 de lei, dintre care:

–           7 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei.

–           148 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–           20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2500 lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

 Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare!

Comunicat IPJ Vrancea, 20 martie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here