Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Spitalul Județean, gata să ofere peste 130 mii euro pentru agenți de pază dotați cu spray iritant-lacrimogen și bastoane de cauciuc

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani caută o societate responsabilă care, contra sumei de 648.328,8 lei (peste 130 de mii de euro), să asigure servicii de pază, protecție și monitorizare pentru următorii doi ani. Din ce se explică în caietul de sarcini al contractului cadru scos la licitație, serviciile sunt necesare „pentru asigurarea integrității bunurilor și valorilor, a persoanelor (salariați, vizitatori), precum și prevenirea producerii unor evenimente deosebite (distrugeri bunuri, altercații între persoane, incendii, avarii, explozii etc)”. Aceasta pentru că viitorii agenți de pază au sarcini atât în ceea ce privește pătrunderea fără drept în incinta spitalului sau forțarea accesului, cât și în caz de incendiu, calamități naturale și defecțiuni ale instalațiilor electrice, tehnice, sanitare și de protecție.

Potrivit explicațiilor oficiale, Spitalul Județean are nevoie de protecție și pază întrucât este cea mai mare unitate sanitară din județ, care deservește tot ceea ce înseamnă urgență, și se întinde pe o suprafață de peste 6,5 hectare, compusă din birouri și spațiile adiacente aferente, împreună cu secțiile exterioare. Însă în caietul de sarcini se arată negru pe alb că agenții de pază sunt necesari pentru patru puncte strategice. Astfel, este vorba despre postul 1 de pază – poarta principală la intrarea personalului, postul 2 – în interiorul unității – zona lifturilor, postul 3 și postul 4 – în curtea interioară, la UPU.

În total, din ce au calculat specialiștii, spitalul ar urma să fie păzit timp de 50.064 de ore în acești doi ani ai contractului cadru, în condițiile în care nu toate posturile necesită atenție 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. În fapt, din ce se arată în caietul de sarcini, doar postul 1 și 2 trebuie păzite non-stop, în timp ce paza la postul 3 urmează a fi efectuată 12 ore din 24 – de luni până vineri de la 7 dimineața la 7 seara, în timp ce la postul 4, corespondentul său, paza va fi efectuată de luni până duminică între orele 19.00 – 07.00.

Spitalul are nevoie de aceste servicii de pază începând din aprilie 2021 și până în martie 2023, contractul cadru urmând a fi încheiat cu un singur operator economic, cel care vine cu prețul cel mai scăzut de pe piață, dar care să corespundă calitativ specificațiilor tehnice. Spitalul mai arată în caietul de sarcini că și-ar dori ca viitorii agenți de pază să fie dotați cu spray iritant-lacrimogen, baston de cauciuc/ tonfă, lanternă, stație de emisie-recepție/ radiotelefon sau alte mijloace de comunicații radio/ telefoane mobile, dar și „echipament de lucru corespunzător anotimpului și stării vremii, cu însemne distinctive”, ecusoane și „alte dotări cu mijloace de apărare, intervenție și comunicare”.

Agenții de pază trebuie, totodată, să țină seama de regulamentul de acces în interiorul spitalului stabilit de conducerea unității, dar și să anunțe orice incident dispeceratului și, în paralel, Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. „Nu se acceptă distribuirea în posturi la acest obiectiv a persoanelor aflate în prag de pensionare sau cu dizabilități fizice (care, prin natura situației lor, nu ar putea face față unor evenimente deosebite). Agenții de pază sunt obligați să aibă un comportament civilizat și respectuos cu personalul, vizitatorii, colaboratorii etc”, se mai arată în caietul de sarcini.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?