30 de cadre didactice din mediul rural sunt pregătite de a deveni profesori inovatori în comunitățile lor

0
1080

          Asociația All Grow din județul Vrancea a realizat în perioada 5-7 Martie training-ul online al cadrelor didactice în cadrul proiectului Școala Nucleu Social, un proiect de inovare socială ce se adresează comunităților rurale din județele Vrancea, Bacău, Buzău, Brăila și Galați.

Cele 30 de cadre didactice tinere, reprezentând 15 școli din mediul rural răspândite pe teritoriul a 5 județe, au participat la un training online desfășurat în 3 etape. Prima parte a reprezentat o introducere a conceptului de Școală Nucleu Social și a dezbătut rolul profesorilor în cadrul acesteia, dar și rolul comunității și al elevilor. În cea de-a doua sesiune s-a discutat despre instrumentele și resursele necesare pentru a realiza proiectul, iar în sesiunea a treia profesorii au descoperit mai multe despre personalitățile lor. Totodată, în urma acestor sesiuni de pregătire, profesorii au făcut primii pași spre sedimentarea unei comunități de profesori inovatori tineri din mediul rural.

Obiectivul principal al proiectului este crearea unui ecosistem de colaborare format din elevi, profesori și membri ai comunității, având ca scop creșterea participării și a implicării civice a tinerilor cu ajutorul metodei design thinking, facilitate de profesori. În lunile următoare, sub îndrumarea profesorilor participanți și a echipei All Grow, elevii vor identifica soluții care să genereze schimbări pozitive. Ei vor colabora cu comunitatea locală și vor prezenta rezultatele obținute inclusiv în fața autorităților. Proiectul este derulat de Asociația All Grow cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lista școlilor și a profesorilor care participă anul acesta la programul Școala Nucleu Social poate fi explorată accesând linkul – https://www.scoalanucleu.org/participanti

Din județul Bacău participă Școala Gimnazială Secuieni, Școala Gimnazială Bogdanesti și Școala Gimnazială Nr.1 Livezi. Din județul Brăila participă Școala Gimnazială Lanurile, Școala Gimnazială Surdila-Găiseanca și Școala Gimnazială Costache Grigore Sutu din Șuțești. Din județul Buzău participă Școala Gimnazială Constantin Giurescu din Chiojdu, Școala Gimnazială Maxenu, Școala Gimnazială Gălbinași. Din județul Galați Liceul Tehnologic Nr.1 din Cudalbi, Școala Gimnazială „Elena Doamna” din Cuza Vodă și Școala Gimnazială Petru Rareș din Frumușița. Din județul Vrancea Școala Gimnazială Găgești, Școala Gimnazială Ruginești și  Școala Gimnazială Nistorești.

”Eu sunt foarte fericită că am întâlnit atâția oameni frumoși, entuziaști și cu multă inițiativă și sper să duc și din bunăstarea și frumusețea de aici la clasă, alături de elevi.”, a declarat Ana Maria Apostolie, Profesor facilitator în cadrul programului Școala Nucleu Social.

”Sunt foarte entuziasmată de proiect. Sinceră să fiu mi-a stimulat imaginația. M-am gândit ce o să facem și cum o să facem și sperăm să iasă ceva foarte frumos! Ne bucurăm să facem parte din acest proiect. Suntem nerăbdătoare și sperăm să iasă ceva foarte frumos!”, a declarat Croitoru Elena-Andreea, Profesor facilitator în cadrul programului Școala Nucleu Social.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here