5 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra o canapea

0
219

Cumpărarea unei canapele este una dintre cele mai importante investiții pe care este posibil să le faceți pentru casa dvs. O piesă de mobilier esențială în sufragerie, canapeaua este locul în care ne relaxăm, citim, mâncăm și bem, amuzăm familia și prietenii, ne uităm la televizor și, chiar dormim, așa că are sens să ne facem timp să investim într-un model care va rezista timp de ani de zile, nu?

De la luarea măsurătorilor până la alegerea unui cadru bun, acestea sunt 5 lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra o canapea nouă.

1. ÎNCERCAȚI ÎNAINTE DE A CUMPĂRA
Când sunteți în căutarea unei saltele noi, doriți să testați cât mai multe modele, întinzându-vă pe ele. Aceleași sfaturi se aplică și unei canapele. O canapea obișnuită are o adâncime a scaunului de cel puțin 60 cm, ceea ce vă oferă mult spațiu de manevră dacă aveți picioare lungi și vă permite să vă ghemuiți dacă sunteți mai mic de înălțime. Însă adâncimea scaunelor variază, așa că încercați cu siguranță diferite stiluri, pentru a vă asigura că aveți un sprijin bun pentru spate. Când vine vorba de înălțimea scaunului, cele mai multe modele au între 45 cm și 50 cm înălțime. Nu există înălțime corectă sau greșită, așa că, din nou, încercați înainte de a cumpăra pentru a vă asigura că se potrivește întregii familii.

Este, de asemenea, important să luați în considerare modul în care vă place să vă relaxați. De exemplu, dacă sunteți doi și vă place să stați cu picioarele ridicate, atunci verificați dacă canapeaua este suficient de adâncă pentru a vă găzdui pe amândoi. Sau luați în considerare un șezlong sau o canapea extensibilă, dacă aveți spațiu pentru una.

Dacă preferați să vă întindeți pe canapea, asigurați-vă că este suficient de lungă pentru a vă întinde complet. Persoanele mai înalte ar putea dori, de asemenea, să ia în considerare o canapea cu spate mai înalt, pentru a oferi mai mult suport.

2. INVESTIȚI ÎNTR-UN CADRU BUN
Cheltuiți cât vă puteți permite pe un cadru de calitate – vă va fi alături de-a lungul multor ani de relaxare. Un cadru din lemn de esență tare este o opțiune bună, dar fiți atenți la plăci sau la construcții metalice. De asemenea, luați în considerare garanția, înainte de a face o achiziție – optați întotdeauna pentru producătorii care oferă o garanție de cel puțin 15 ani.

3. VERIFICAȚI PERNELE
Amintiți-vă că ceea ce este în interiorul unei canapele este la fel de important ca ceea ce este folosit la exterior. Când vine vorba de spătarul și scaunul canapelei, pernele umplute cu pene oferă un confort ridicat, dar vor avea nevoie de o umplere regulată, în timp ce umpluturile cu spumă sau fibre se pot aplatiza și își pot pierde forma în timp. Soluția perfectă? Alegerea unei combinații de pene și spumă, deoarece penele sunt moi în timp ce spuma oferă structură. Pernele din spate pline cu pene și pernele pentru scaune umplute cu spumă sau fibre sunt o alegere bună.

4. FOCUS PE ȚESĂTURI
Fie că alegeți o culoare îndrăzneață, un model imprimat sau o nuanță neutră, alegerea țesăturii de tapițerie va avea un impact uriaș asupra camerei, deci alegeți cu atenție pentru a vă asigura că se potrivește cu schema dvs. de culori. Materialele naturale se pot estompa în lumina puternică a soarelui, așa că alegeți o țesătură sintetică dacă canapeaua va fi lângă o fereastră. Într-o casă cu o familie mari și, dacă aveți un câine sau o pisică, este deosebit de important să alegeți o țesătură ușor de curățat. În acest caz, husele merită investigate, deoarece pot fi îndepărtate pentru curățare, iar unele sunt și lavabile.

5. MĂSURAȚI ȘI MĂSURAȚI DIN NOU
Sincer, nu este nimic mai rău decât să cumpărați mobilier care nu se potrivește casei dvs. Așa că, înainte de a face orice alegere, măsurați. Scoateți ruleta de măsurare și asigurați-vă că sunteți sigur de dimensiunile maxime ale canapelei care se vor potrivi spațiului dvs.

Este important să rețineți atât lățimea (măsurarea pe spatele canapelei), cât și adâncimea (măsurarea din spatele canapelei până în față). Acordați atenție adâncimii canapelei dacă cumpărați pentru o canapea pentru o cameră mai mică, deoarece adâncimea scaunului se schimbă rar de la canapelele mai mari la cele mai mici.

Un sfat pentru a vă asigura că modelul de canapea ales se va potrivi în spațiul dvs. este să așezați forma canapelei dvs. pe podea în cameră. Acest lucru vă permite să verificați dacă aveți suficient spațiu pentru a vă plimba cu ușurință și că ați lăsat suficient spațiu pentru rafturi, calorifere și alte piese de mobilier, precum și deschiderea dulapurilor, ușilor și ferestrelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here