9 elevi și 22 de cadre didactice, cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Vrancea

0
1130
În data de 15 martie 2021, în județul Vrancea, 57 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și 135 de structuri arondate își desfășoară activitatea în Scenariul 2, iar o unitate de învățământ cu personalitate juridică și 3 structuri arondate își desfășoară activitatea în Scenariul 3.
La nivelul județului sunt înregistrați 49.288 de elevi în învățământul preuniversitar de stat și particular. Dintre aceștia, la acest moment, 12.506 de elevi din 57 de unități de învățământ cu personalitate juridică și 135 structuri arondate își desfășoară activitatea în sistem online, iar 14.672 de elevi în sistem „față în față”, conform prevederilor Scenariului 2, din cauza coeficientului de infectare cu SARS-CoV-2 din unitățile administrativ-teritoriale în care se află unitățile de învățământ. Acest scenariu presupune participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
De asemenea, activitatea conform Scenariului 2 presupune, concomitent, participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Scenariul 2 se aplică în cazul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitatea administrativ-teritorială este mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
În unitatea de învățământ cu personalitate juridică și în cele trei structuri arondate care se află în Scenariul 3, 101 elevi își desfășoară activitatea „față în față”, în vreme ce 48 de elevi sunt online. Scenariul 3 prevede participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, participarea zilnică cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale, precum și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Scenariul 3 se aplică dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitatea administrativ-teritorială este mai mare de 3/1.000, dar mai mică de 6/1.000 de locuitori
De asemenea, un număr de 77 de elevi din județul Vrancea își desfășoară activitatea în sistem exclusiv online, precum și 31 de cadre didactice, din motive medicale, aflându-se în diferite grupe de risc medical. În județul Vrancea își desfășoară activitatea, în acest moment, 3.504 cadre didactice.
În toate unitățile de învățământ preuniversitar ale județului Vrancea sunt respectate prevederile Ordinului Ministerului Educației nr. 3459/6 martie 2021 și al Ministerului Sănătății nr. 280/6 martie 2021 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
În prezent, în unitățile de învățământ din județul Vrancea se înregistrează 31 de cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 (9 elevi și 22 de cadre didactice). 9 clase din unități de învățământ din județul Vrancea, cuprinzând 217 de elevi, au suspendate cursurile în sistem „față în față” pentru o perioadă de 14 zile, elevii respectivi desfășurându-și activitatea în sistem online.
COMUNICAT DE PRESĂ, ISJ Vrancea
Lista cu scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județ poate fi accesată AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here