Gaming-ul competitiv a devenit din ce în ce mai cunoscut, iar premiile campionatelor devin din ce în ce mai mari în fiecare an. Deși termenul de esport include cuvântul sport, atunci când ne gândim la jocuri video, acestea nu implică mișcare, ba chiar din contră, tindem să ne gândim la un stil de viață sedentar. Acesta ar fi și principalul motiv pentru care este dificil ComitetuluiOlimpic Internațional să privească gamin-ul ca posibil eveniment olimpic.
Ar trebui jocurile video să fie considerate un sport?
Gaming-ul competitiv presupune foarte multă dedicare, asemenea oricărui sport de performanță. Jucătorii profesionali de jocuri video fac parte din echipe organizate ce petrec timp fie în case fie în centre de antrenare. Scopul, pe lângă închegarea echipei, este ca antrenamentele să fie facile și să poată fi organizate în fiecare zi după un orar strict.
Gaming laptopeMag, oferte online
Este deja cunoscut că echipele profesionale de gaming se pot antrena peste 10 ore pe zi. Ba chiar în 2018, echipa de Overwatch, Shanghai Dragons ce avea o serie de 42 de pierderi, a declarat că face tot ce poate, atrenându-se până la 12 ore pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 72 de ore pe săptămână.
Antrenamentele includ competiții cu alte echipe profesionale, studierea competițiilor din trecut, analizarea meciurilor oponenților, dar și astrategiilor și a stilurilor de joc. Ca și atleții clasici, și gamerii au un antrenor dar și un manager de echipă, iar și aceștia pot simți adesea o presiune destul de mare.
Ca și orice alt sport, și în esport e nevoie de ambiție, dedicare și foarte multă muncă. Nu poți deveni un gamer profesional doar cu un simplu gaming laptop. Trebuie să dedici timp foarte mult!
Gamerii profesionali au abilități diferite față de gamerii amatori
Sunt foarte multe abilități pe care un gamer profesional și le dezvoltă și sunt abilități net superioare ce îl fac atât de bun la ceea ce face. Există studii ce dovedesc faptul că un gamer profesional nu vede jocul la fel ca un gamer obișnuit. În primul rând, ochii unui gamer profesional se concentrează pe centrul ecranului sau a unei zone de interes de pe ecranul laptopului de gaming, în timp ce, în cazul amatorilor, privirea captează tot ecranul și se mută aleatoriu pe întreaga suprafață a ecranului.
Gaming laptop – oferte eMag
Coordonarea dintre ochi și mâini, dar și abilitățile motorii sunt mult mai bune în cazul unor alteți esport. Aceștia ajung să aibă până la 400 de mișcări pe minut, pe mouse și tastatură, fiind de patru ori mai mult decât o persoană obișnuită. De asemenea, aceștia au abilități de comunicare, acuratețe, rezolvare a problemelor, lucru în echipă și agilitate în gândire.
Gamerii profesionali petrec mult timp antrenându-se și fizic pentru a se menține în cea mai bună formă, au un orarstric în special în perioada competițiilor și respectă planuri nutriționale, exact ca și sportivii tradiționali. Aceștia trebuie să fie mereu în cea mai bună formă, să se odihnească suficient, dar să se și antreneze mult, iar mulți dintre ei fac multe compromisuri pentru a ajunge unde sunt.