Hotărârea prin care doamnele viceprimar PNL și USR și-au ales și votat birouri la etajul primăriei este contestată oficial

0
1156

Hotărârea Consiliului Local Focșani prin care doamnele viceprimar PNL și USR PLUS și-au ales și votat birouri la etajul primăriei este contestată oficial de consilierii social democrați. Aceștia au înaintat o plângere prealabilă președintelui de ședință Liviu Macovei (PNL), prin care îi solicită să reanalizeze și să revoce actul administrativ prin care majoritatea PNL și USR PLUS a decis care să fie destinația camerelor 107, 108, 109 și 110, respectiv să le satisfacă viceprimărițelor dorința de birouri. Adoptarea Hotărârii 36 din 24 februarie 2021 a Consiliului Local Focșani s-a făcut cu încălcarea normelor imperative, împrejurările legate de starea de fapt și de drept fiind de natură să creeze o îndoială serioasă în privința actului administrativ, situație în care se impune revocarea acestuia, este concluzia plângerii semnate de cei 9 aleși locali PSD.

Plângerea prealabilă era introdusă pe ordinea de zi a ședinței de CL Focșani de ieri, însă nu a fost discutată, ca niciun alt proiect de altfel. Ședința s-a încheiat practic înainte de a începe, întrucât majoritatea formată din PNL și USR PLUS a decis din nou să nu participe, anunțând că au nemulțumiri fix cu câteva minute înainte de a striga „prezent”. Dacă ar fi citit plângerea și ar fi participat totuși la ședința pe care trebuia să o conducă, penelistul Liviu Macovei ar fi aflat că grupul PSD atrage atenția asupra unei chestiuni de bun simț, adică respectarea legii. Sau măcar interpretarea corectă a actelor normative.

Consilierii locali ai municipiului Focșani aparținând grupurilor politice PNL și USR, cu încălcarea competențelor legale, au înaintat un proiect de hotărâre prin care, în mod abuziv, interferând cu atribuțile primarului stabilite prin acte normative cu caracter special, în speță HG 866/1996, se propune stabilirea spațiilor din sediul Primăriei Municipiului Focșani care vor primi destinația de birou viceprimar. Așa cum rezultă din procesul verbal al ședinței din 24.02.2021, deși proiectul de hotărâre avea raport negativ din partea compartimentului de specialitate și aviz negativ din partea secretarului general al municipiului Focșani, proiectul de hotărâre a fost supus discuțiilor și aprobat conform ordinii de zi aprobate.

Legalitatea actului administrativ a fost contestată atât de către compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Focșani, care a elaborat Raportul în cadrul căruia au fost menționate textele de lege încălcate la elaborarea proiectului de hotărâre, cât și de Referatul secretarului general al municipiului Focșani, prin care este justificat refuzul de avizare a proiectului de hotărâre. Așadar, majoritatea consilierilor locali ai municipiului Focșani au acționat deși au fost avertizați asupra faptului că depășesc competențele stabilite de lege, cu intenția expresă de a se substitui din punct de vedere decizional primarului, creând un precedent deosebit de periculos, care lasă deschisă calea unor alte abuzuri de ordin administrativ, cu consecințe grave asupra activității curente, dar și a ordinii de drept, în general, se arată în plângerea prealabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here