Un vrâncean fără permis și-a cumpărat mașină, a condus-o băut și, când a fost prins, s-a dat drept fratele său

0
2390

          Dosar penal pentru un vrâncean de 61 de ani din Popești, după ce, prins la volan băut și fără permis, s-a dat drept fratele său. Acum, D. V. va fi judecat pentru conducere fără permis și participație improprie la fals intelectual, procurorii reținând că acesta l-a determinat cu intenție pe un polițist să întocmească procesul verbal pe numele fratelui său C. V., care s-a ales cu amendă și cu permisul suspendat.

Deși nu avea permis, bărbatul cumpărase mașina cu câteva luni înainte și, în momentul în care a fost oprit de poliție în luna iulie anul trecut în Odobești, a motivat că își lăsase actele la un amic. Le-a dat un nume oamenilor legii – cel al fratelui său, și a dat o declarație prin care confirma că nu are actele asupra sa. Mai mult decât atât, inculpatul a fost și testat la acea dată, reieșind că avea o alcoolemie de 0,31 grame alcool pur în sânge.      Câteva săptămâni mai târziu, inculpatul a mers de bună voie la sediul poliției și a oferit o altă variantă, anume că își pierduse actele în august, prin Cehia. Și, pentru că a răspuns detaliat la câteva întrebări legate de C. V., fratele său, polițistul a fost convins că îl are în față pe acesta. Numai că la câteva zile, la poliție s-a prezentat adevăratul C. V., care a încercat să explice că nu a condus fără permis și că era pentru prima dată în această postură.

De aici, oamenii legii au demarat cercetările și au încercat să dea de bărbatul de 61 de ani, fără prea mare succes. Tot inculpatul a fost cel care a dat un semn de viață, se reține în rechizitoriu, anume l-a sunat pe polițistul care instrumenta dosarul și a recunoscut ceea ce făcuse. Nu a fost însă vorba despre vreo scuză, ci inculpatul, în „spatele” unui număr ascuns, a explicat că nu e nicio problemă că s-a urcat la volan fără permis, deoarece nici nu a omorât pe nimeni. Mai mult, i-a numit pe polițiști „hoți” care stau la pândă și i-a spus polițistului că nu îl interesează dosarul în care este cercetat și că nu îl sperie, deoarece poate primi maxim 7 ani de închisoare. De menționat că inculpatul nu e la prima abatere, în decembrie 2019 fiind condamnat pentru conducere fără permis la o pedeapsă de 8 luni cu suspendare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here