Un tânăr a sunat la 112 ca să anunțe că e sechestrat și agresat de mama sa; polițiștii focșăneni s-au mobilizat, dar totul a fost o…glumă

0
1380

Ieri, 4 martie a.c., ora 17.06, polițiștii focșăneni au fost sesizați prin apel 112 de către o persoană care a relatat faptul că ar fi fost agresată și ținută într-o locuință, împotriva voinței sale, chiar de către mama sa, fără să ofere alte date privind locația în care se află.

În urma sesizării, au fost demarate de urgenţă verificări pentru clarificarea situaţiei, în activitate fiind angrenaţi mai mulți poliţişti şi 4 autospeciale de poliție.

Tânărul care a sesizat că ar fi fost agresat a fost găsit, acesta infirmând totodată cele relatate în cursul apelului 112 efectuat.

Totodată, poliţiştii au constatat faptul că tânărul oferise dispecerului 112 date false privind identitatea şi nu a fost victima vreunei infracțiuni, motivând că apelul l-ar fi efectuat pentru a face o glumă.

ATENȚIE! UN APEL LA 112 NU ESTE O JOACĂ!

Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.

Nu suna iresponsabil! Orice apel inutil/fals la 112 blochează o linie şi poate bloca un apelant care are o situație reală de pericol! Apelarea falsă poate irosi clipe din viaţa altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia structurile specializate să ajungă la cei aflați în pericol și, uneori, acele persoane pot fi cele dragi!

Alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2000 de lei la 4000 de lei.

Comunicat de presă IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here