O școală gimnazială și un colegiu din Focșani, dar și un liceu din Panciu, în „Top școli robocampioane”

0
811

Pandemia de COVID-19 a schimbat semnificativ modul de funcționare a școlilor, scrie edu.ro. Unele s-au adaptat mai ușor decât altele. Anul 2020 ne-a arătat cât de importante sunt noile tehnologii pentru a obține un act educațional de calitate. În urma desfășurării ediției 2020 a concursului de robotică NEXTLAB.TECH, peste 33.000 de elevi au avut ocazia se învețe robotică și elemente de programare.

Concursul de robotică școlară NEXTLAB.TECH învață elevii să programeze roboți bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Mixly, Arduino IDE și C. Concursul este înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale prin OMEN 5092/30.08.2019, Anexa 5, poziția 99, iar expertiza este asigurată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE, București. Dintre cei 33.000 de elevi, s-au calificat în faza a II-a a concursului 4.800 de elevi, iar dintre aceștia aproximativ 1.400 de elevi au primit un roboțel gratuit de la sponsori sau au achiziționat un kit din resurse proprii.

Datele strânse în cadrul concursului ne permit să analizăm performanța instituțiilor școlare din România în contextul noilor provocări din domeniul roboticii. Pe ansamblu, școlile românești s-au străduit să adopte robotica. (…)

Top 25 școli în funcție de rezultatele la robotică a fost întocmit în funcție de numărul de elevi clasați în top 250 din fiecare școală. O școală care a avut doi elevi în TOP 250 a primit două puncte. Printre școlile campioane la robotică au apărut multe nume noi, mai puțin cunoscute publicului.

Top 25 include, pe locul 3, Școala Ștefan cel Mare Focșani – cu 8 elevi clasați în top 250, pe locul 6, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu – cu 6 elevi clasați în top 250 și, pe locul 17, Colegiul Național “Unirea” Focșani – cu 3 elevi.

Articolul integral poate fi citit accesând linkul – https://bit.ly/3eaXx3l

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here