ULTIMA ORĂ! Alertă METEO. Vremea se răceşte puternic! Cod galben de ninsoare și viscol, în zona montană din Vrancea și în alte 15 judeţe

0
1846

Începând de vineri, ora 14:00, până sâmbătă, ora 16:00, intră în vigoare o informare meteo de răcire accentuată a vremii, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi  ninsori viscolite la munte. Vremea se va răci accentuat, la început în nordul şi nord-vestul ţării, iar sâmbătă şi în celelalte regiuni. De la ora 16.00 intră în vigoare un cod galben de ninsori și viscol, care va afecta și zona montană a județului Vrancea.

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 05 martie, ora 14:00 – 06 martie, ora 16:00;
Fenomene vizate: răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte;
Zone afectate: conform textului;
În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni.
Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.
La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.
Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 05 martie, ora 16:00 – 06 martie, ora 16:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, viscol
Zone afectate: Carpații Orientali și Carpații Meridionali
În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie

foto: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here