ULTIMA ORĂ! 20 sau peste 300 de teste Covid? Ministerul Sănătății și DSP Vrancea se contrazic

0
942

PNL-iștii care conduc județul se laudă pe toate drumurile că rata de infectare cu Covid este în Vrancea mică, mititică, sub 1. Asta spre deosebire de debutul pandemiei, când eram pe locurile 2-3 ca rată de infectare. Conform stiripesurse.ro, care citează date de la Ministerul Sănătății, în primele trei zile din martie, în Vrancea au fost efectuate 20 de teste, în timp ce în Timiș au fost aproape 5 mii! Într-un comunicat postat astăzi pe pagina de Facebook a DSP Vrancea, sunt contrazise aceste date, instituția lăudându-se cu peste 300 de teste efectuate în primele trei zile ale lunii.

Așadar cine greșește? DSP-ul condus de concubinul viceprimarului PNL de la Focșani, Ana Maria Dimitriu, un stomatolog de Soveja pe nume Cătălin Bunghez, și de activista liberală Janina Nicoleta Lazăr? Sau Ministerul Sănătății, condus de USR-istul Vlad Voiculescu? N-ar fi prima oară când DSP Vrancea încurcă cifrele, anul trecut presa locală relatând despre astfel de situații.

Conform stiripesurse.ro, Ministerul Sănătăţii a publicat, joi seară, în premieră, date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe. De exemplu, se prezintă numărul de teste realizate în fiecare judeţ, rata de pozitivare, numărul persoanelor spitalizate, cel al vindecaţilor şi cel al celor care s-au reinfectat. Potrivit datelor transmise, în primele trei zile din luna martie, în judeţul Vrancea s-a făcut cel mai mic număr de teste, respectiv 20 în total, în timp ce în judeţul Timiş s-au făcut 4.962 de teste.

Ministrul Sănătăţii a postat, joi seară, în premieră, informaţii referitoare la pandemie, defalcat pe judeţe.

Pe https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid, există documente care se vor actualiza zilnic şi care cuprind numărul de teste realizate în fieare judeţ, numărul de teste rapide, rata de pozitivare pe fiecare laborator, numărul de persoane spitalizate, numărul celor externaţi vindecaţi, dar şi numărul celor reinfectaţi.

DOCUMENT 1

 

 

DOCUMENT 2

Potrivit datelor prezentate, în primele trei zile din martie, în judeţul Vrancea s-a făcut cel mai mic număr de teste, respectiv 20 în total. În 1 martie au fost 3 teste, în 2 martie 4 teste şi în 3 martie 13 teste.

La polul opus este judeţul Timiş în care s-au făcut, în total în cele trei zile, peste 4.900 de teste.

Conform datelor transmise, joi, de către Grupul de Comunicare Strategică, rata de infectare în Vrancea este de 0,84 la mie, în timp ce în Timiş este 5,35 la mie. Rata de infectare se raportează la ultimele 14 zile, însă autorităţile locale din Timiş au reclamat în repetate rânduri că, făcându-se foarte multe teste, se şi descoperă cazuri, de aceea rata de infectare este mare. În schimb, la puţine teste, numărul de cazuri depistate nu poate fi decât mic.

Cel mai mare număr de teste se face în Bucureşti. În ultimele 3 zile au fost prelevate peste 7.800 de teste, se arată în documentul publicat de Ministerul Sănătății.

sursă foto: forbes.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here