ULTIMA ORĂ! Vineri, întâlnire în cadrul programului „Școala Părinților”, cu tema îngrijirii copiilor cu tulburări de spectru autist

0
261

Vineri 05.03.2021 va avea loc întâlnirea cu temaOrganizarea programului de viață al copiilor cu TSA – folosirea orarelor vizuale” din cadrul proiectului  ”Școala Părinților”.

 În data de 05.03.2021, de la ora 13.00,  se va desfăsura la C.T.R.C.T.D. Focșani, workshopul ”Organizarea programului de viață al copiilor cu TSA – folosirea orarelor vizuale”, în cadrul programului Școala Părintilor.

Copiii cu tulburări de spectru autist necesită îngrijire și intervenție specială. Aceștia sunt diferiți de ceilalți copii și intervențiile terapeutice trebuie adesea adaptate nevoilor  lor.

Ținând cont de faptul că în cazul acestor copii, comunicarea este predominant vizuală, există o serie de strategii care să-i ajute în adaptarea funcțională, învățare, comunicare etc.

O astfel de strategie de adoptat este folosirea de orare vizuale, folosind pictograme. Pentru copiii cu tulburări de spectru autist, conceptele ar trebui să fie cât mai concrete posibil. Pentru ei, vizualul rămâne poarta către informații. Orarele  vizuale le vor permite să își organizeze acțiunile și sa se adapteze social și astfel, să se își dezvolte independența.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52, telefon 0237.626.766. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

Director General,  Daniela NICOLAŞ

Purtător de cuvânt, Adina Lăscan          

COMUNICAT DE PRESĂ DGASPC Vrancea, 4 martie 2021

sursa foto: desprecopii.com

                  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here