„Povestea străzii mele”, concurs derulat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu“

0
49

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu“ inițiază concursul „Povestea străzii mele”, cu scopul promovării istoriei locale. Manifestarea se defășoară sub egida Consiliului Județean Vrancea. Sunt invitate să participe persoane de toate vârstele, din toate localitățile din Vrancea, individual, pe familii sau instituțional (școli, biblioteci, instituții). Concursul presupune realizarea unei lucrări, care poate fi însoțită de imagini, despre istoricul unei străzi. „Ultima zi pentru depunerea lucrărilor este 14 mai 2021. Le puteți aduce personal la Sediul central al Bibliotecii din str. Mihail Kogălniceanu nr. 13, la Secția de „Carte veche şi colecţii speciale” sau le puteți trimite prin poştă (str. Mihail Kogălniceanu nr. 13, Focşani, jud. Vrancea, cod poștal 620036), ori prin email la adresa: manager@bjvrancea.ro“, se arată într-un anunț al Consiliului Județean Vrancea.

Premierea câștigătorilor va avea loc în data de 4 iunie 2021. Autorii celor mai bune lucrări, care contribuie la cunoașterea istoriei locale, vor primi premii în bani, cărţi și o excursie la Muzeul Național al Hărților și Cărții vechi din București. De asemenea, cele mai bune lucrări, vor fi publicate de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și vor fi urcate pe site-ul www.memorielocalavrancea.ro. „Dacă știți sau aflați (de la bunici, școală, biserică, de la bibliotecă, vecini, arhive, în albume de familie și altele) un istoric, o explicație a denumirii străzii, dacă aveți imagini de altădată ale străzii, ori știți întâmplări mai vechi și mai noi petrecute pe strada pe care locuiți, dacă aveți clădiri frumoase, istorice, dacă aveți amintiri frumoase sau interesante inspirate de strada dumneavoastră, povestiți-ne și nouă! Intrați în concurs!!!”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene.

Pentru informații suplimentare, vă puteți adresa Bibliotecii Județene, la telefon 0237/214.562 sau pe mail: manager@bjvrancea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here