ULTIMA ORĂ! Zece persoane reținute în dosarul catalizatoarelor auto furate și vândute apoi în Vrancea și alte două județe

0
3513

23 de percheziții domiciliare au fost efectuate ieri, 2 martie,  într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, șantaj, tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și tentativă la furt calificat.

Perchezițiile desfășurate de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bacău, Vrancea, Botoșani și Suceava, au avut loc sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Din cercetări a rezultat faptul că în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, mai multe persoane ar fi sustras componente auto (catalizatoare) de la autovehicule parcate în municipiul Brașov și în localități limitrofe acestuia, bunurile fiind ulterior comercializate către angajați ai unei societăți comerciale cu puncte de lucru în județele Bacău, Vrancea și Botoșani. Pentru evidențierea provenienței bunurilor erau întocmite, în fals, documente contabile.

Potrivit unui comunicat dat publicității astăzi de IPJ Brașov, citat de adevărul.ro, polițiștii au pus în aplicare 19 mandate de aducere, iar în urma audierilor efectuate în cauză, au fost reținute 10 persoane, acestea  fiind  introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate numeroase componente auto, documente contabile, sumele de 43.000 euro, aproximativ 135 000 lei și 3.000 forinți, precum și alte mijloace de probă necesare continuarii cercetărilor.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cele 5 județe și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Burebista” Brașov, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

sursă foto: transilvania365.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here