Victimele crimei din Oneşti erau angajate la Chimcomplex şi verificau instalaţia electrică din apartament

0
1124

Victimele dublei crime din Oneşti erau angajate ca electricieni la Chimcomplex şi fuseseră trimise de conducerea instituţiei pentru a verifica instalaţia electrică a apartamentului, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al combinatului, Georgiana Stavarache. Potrivit sursei citate, apartamentul era proprietatea combinatului în urma unei executări silite din anul 2009. „Cele două victime erau angajate ca electricieni la Chimcomplex şi verificau sistemul electric al apartamentului în vederea renovării acestuia. Apartamentul era în conservare în ultimii 12 ani, noi nu l-am folosit. Apartamentul era în proprietatea noastră din 2009”, a declarat purtătorul de cuvânt al Chimcomplex Oneşti.

Georgiana Stavarache a precizat că soţia agresorului a fost angajata complexului şi apartamentul a fost în proprietatea celor doi soţi până la executarea silită. Ea a mai spus că angajaţii Chimcomplex sunt şocaţi de cele întâmplate. „Ne-am exprimat deja regretele şi deschiderea noastră să oferim întregul sprijin familiilor ca să depăşească acest moment dureros. Este şi pentru noi tulburător ce s-a întâmplat. Colegii din combinat sunt şocaţi, a trebuit să îşi continue treaba în situaţia în care toată presa vorbea de acest film horror. Suntem alături de familii sută la sută. Vom sprijini financiar familiile”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Chimcomplex.

Luni, un bărbat de 68 ani a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti după care a anunţat la 112 că îi va omorî. La faţa locului au venit forţele de ordine şi un negociator care a încercat să îl determine pe bărbat să nu recurgă la faptă. Bărbatul i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, moment în care forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor în picioare. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Agresorul a fost internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru omor calificat.

În urma incidentului de luni, conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Bracea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment. Filmul dublei crime de la Oneşti a fost prezentat marţi presei de reprezentanţii IGPR, ei precizând că una dintre victime ar fi declanşat reacţia violentă a agresorului în momentul în care l-ar fi lovit cu piciorul. „Nu eram aici dacă poliţiştii de la IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba până la capăt. (…) Analizăm modul de intervenţie, iar la finalizare vom întocmi un raport cu propuneri şi măsuri. Nu mă pot antepronunţa cu privire la vinovăţia vreunui coordonator, poliţist, care a intervenit la faţa locului”, a spus chestorul Florentin Bracea.

Soţia autorului dublei crime din Oneşti a fost arestată preventiv, marţi, pentru 30 de zile, de magistraţii Judecătoriei Oneşti. Aceasta este acuzată de complicitate la lipsire de libertate şi a fost reţinută de poliţişti încă de luni seara, fiind prezentată marţi cu propunere de arestare preventivă.

Comisarul şef Anton Cristian Gheorghe, directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Bacău, că soţia agresorului l-a încurajat în permanenţă în demersul său. „Soţia lui i-a transmis că face bine ceea ce face. (…) Ea stătea deasupra apartamentului în care avea loc incidentul. Era la nişte prieteni, în mod constant, mai ales soţia mergea acolo”, a precizat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here