Închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Tecuci, acuzat că a bătut un polițist și l-a amenințat pe altul. Dosarul a fost judecat la Focșani

0
553

          Un bărbat din Tecuci a fost condamnat de Judecătoria Focșani la închisoare cu suspendare, în urma unui incident întâmplat în urmă cu peste 3 ani. Părțile vătămate erau polițiști din Tecuci, acesta fiind și motivul pentru care inculpatul a solicitat și obținut strămutarea cauzei la noi în județ. Astfel, una dintre părțile vătămate este subcomisar în cadrul Poliției municipiului Tecuci – Biroul de investigații criminale, cea de-a doua este agent de poliție în cadrul Poliției municipiului Tecuci – Biroul Ordine Publică, iar inculpatul arăta că în localitate toată lumea știe pe toată lumea și relațiile interumane sunt mai intense decât într-o localitate de dimensiuni mai mari.

Bărbatul din Tecuci a acuzat și ceva presiuni și agresiuni fizice, dosarul ajungând astfel la Focșani, unde instanța a dispus condamnarea acestuia pentru o singură infracțiune din cele trei de care era acuzat. Achită pe inculpatul P. M. A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe… achită pe inculpatul P. M. A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj (faptă comisă în dauna părții vătămate T. C. F. la data de 01.01.2018).          Condamnă pe inculpatul P. M. A., pentru ultraj (faptă comisă în dauna părții vătămate S. V. – la data de 01.01.2018) – la o pedeapsă de 1 an şi 2 luni închisoare; dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Galaţi la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, urmând ca Serviciul de Probaţiune Galaţi să ia măsurile necesare pentru a asigura executarea acestor obligații într-un termen cât mai scurt de la data rămânerii definitive a hotărîrii de condamnare.

          Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Tecuci, județul Galaţi sau Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci (tipul de activitate va fi stabilit de către consilierul de probaţiune). Deduce din pedeapsă durata reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu de la data de 02.01.2018 la 07.11.2018. Va dispune prelevarea probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare de la inculpatul P. M. A.”, se arată în sentința Judecătoriei Focșani, care poate fi atacată cu apel.

Incidentul de la care s-a format dosarul penal a avut loc chiar în prima zi a anului 2018, în trafic. Potrivit rechizitoriului, în timp ce conducea un Audi, inculpatul a urmărit persoana vătămată, care se afla în mașină cu soția, iar după un km l-a blocat pe polițist în trafic, în fața blocului unde locuia acesta. Totul se pare că a pornit de la câteva dosare penale pe care polițistul respectiv i le întocmise, ceea ce l-a făcut pe inculpat să reacționeze violent.      Potrivit motivării încărcate pe rolii.ro, inculpatul „a scos-o din autoturism pe persoana vătămată S. V., a amenințat-o cu acte de violență și a îmbrâncit-o, motivat de faptul că aceasta i-ar fi întocmit mai multe dosare penale, după care a lovit-o cu pumnul în zona abdomenului și cu capul în zona feței fără a-i cauza leziuni traumatice care să necesite zile de îngrijiri medicale; ulterior, în timp ce se afla în sediul poliției, cu ocazia controlului corporal exercitat asupra sa, același inculpat l-a amenințat cu moartea și cu acte de violență pe agentul de poliție T. C. F. aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Potrivit aceleiași surse, inculpatul a fost cel care și-a scos certificat medico-legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here