Handbal, juniori 1 – Echipele Focșaniului vor încerca promovarea în turneul Valoare!

0
297

 Returul Seriei D a Campionatului Național al juniorilor 1 va avea loc în Sala Polivalentă în perioada 3-7 martie

          Returul seriei D a Campionatului Național al juniorilor 1 va începe astăzi, 3 martie și se va încheia duminică, 7 martie, în Sala Polivalentă Focșani. Jocurile vor fi sistem turneu, cu participarea CSM Focșani 2007, CSȘ Focșani, CSS Medgidia, CSS Ploiești și Arrubium Măcin. Cele cinci participante își vor disputa primele trei locuri, cele care dus în Turneul Valoare. La startul returului, cea mai bine poziționată pentru calificare este CSS Medgidia, câștigătoare pe linie în turneul turului, în care a acumulat 12 puncte. O urmează CSS Ploiești, cu 9 puncte, CSM Focșani 2007, cu 8 puncte, CSȘ Focșani, cu 7 puncte și Arrubium Măcin, cu 4 puncte. Cu excepția formației din Măcin, toate celelalte echipe păstrează șanse pentru intrarea în Valoare.

Focșănenii de la CSM 2007 (în foto, înaintea antrenamentului de luni seara), antrenați de Marius Partene și Iulian Neață cea mai tânără echipă a turneului, fiind alcătuită cu câteva excepții, din juniori 2, au avut la Moreni în tur, o prestație foarte bună, reușind să câștige două meciuri din patru, în celelalte două fiind întrecuți la unul, respectiv, două goluri, cea ce înseamnă că nu au fost departe ca valoare de adversarele din Medgidia și Ploiești. Altfel spus, cesemiștii pot produce frumoasa surpriză de intra în faza a doua a campionatului la o categorie de vârstă mai mare decât cea a lor.

Atuurile elevilor antrenorilor Partene și Neață sunt jocul colectiv, dorința de afirmare, apărarea – cea mai bună din serie – și calitățile de excepție a cel puțin doi jucători – centrul Alexandru Golea și interul Tiberius Toboșaru. CSȘ Focșani, care începe turneul de pe poziția a patra, poate mult mai mult decât a arătat în tur. Handbaliștii pregătiți de antrenorul emerit Lucian Tucan, aflați la ultimul lor an ca juniori, au o bogată experiență competițională, alcătuiesc un lot omogen, iar în zi bună pot bate pe oricare dintre competitoarele din aceste zile din turneul din Polivalentă. Rămâne de văzut cât de bine își poate motiva profesorul Tucan capricioșii elevi care au dat peste cap, în mai multe rânduri, așteptările.

 Programul turneului

Turneul va începe astăzi, 3 martie, la ora 13:00, cu partida dintre CSS Ploiești și Arrubium Măcin. De la ora 15:40, va fi derbiul focșănean dintre CSM Focșani și CSS Focșani, premieră absolută în Sala Polivalentă. În tur, în prima întâlnire dintre două echipe de handbaliști juniori focșăneni, s-a impus CSM 2007.

Joi, 4 martie, de la ora 13:00, se va disputa meciul CSM Focșani 2007 – CSS Ploiești, iar de la 15:40, se va juca Arrubium Măcin – CSS Medgidia. CSS Focșani va sta. Vineri, 5 martie, de la ora 13:00, se vor întâlni CSS Ploiești și CSS Focșani iar de la 15:40, CSM Focșani 2007 și CSS Medgidia, sâmbătă, 6 martie, de la 10:00, CSS Focșani va juca în compania CSS Medgidia iar de la ora 12:40, CSM Focșani 2007 va avea ca adversară pe Arrubium Măcin pentru ca duminică, 7 martie, de la ora 10:00, CSȘ Focșani să-și încheie participarea la turneu în compania Arrubium Măcin. CSM Focșani 2007 va sta.

Ca și la celelelate competiții sportive din acesată perioadă, nu va fi permis accesul spectatorilor în sală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here