Popești. Foraje la 250 de metri adâncime pentru alimentarea cu apă. Rețeaua de distribuție va subtraversa DN2

0
1245

Primăria Popești a scos la licitație un proiect ce vizează execuție lucrări-rest de executat „Alimentare cu apă în Sat Popești, Comuna Popești, județul Vrancea“.

De reținut că din lungimea totală de 18.985 m de conducte de alimentare cu apă, s-au montat 17.690m, rămânând ca rest de executat 1.295 m conductă. Pe rețeaua de distrbuție, rest de executat, se vor monta cămine de subtraversare Drum Național DN2 în număr de 2, cămine de vane în număr de 2, cămine de aerisire în număr de 2, un cămin de golire și un cămin de golire de capăt.

Rețeaua de distribuție va fi amplasată pe trama stradală a satului Popești și va subtraversa drumul național DN2 printr-o țeavă metalică de protecție. Sursa de apă este formată din două foraje F2 și F6 cu adâncimea de 250m, care sunt amplasate pe terenul proprietate publică a CL Popești. Alimentarea cu energie electrică se va realiza din sistemul public de alimentare printr-un branșament de joasă tensiune ce asigură alimentarea cu energie electrică a instalației de hipoclorit, a iluminatului în incintele gospodăriilor de apă. Valoarea totală estimată este de aproximativ 771 mii lei.

De reținut că și Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul de investiții Vranceaqua care vizează și introducerea unui sistem de alimentare cu apă în comuna Popești. Astfel, Consiliul Județean Vrancea și CUP SA Focșani au în derulare contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctele de lucru Popești și Tîmboești. Contractul face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul mai sus menționat are valoare de 124.679.043,71 lei. Lucrările vor fi executate de Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L– Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH &Co KG. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor. La Popești vor fi realizate extinderi la rețele de distribuție de 7.288 metri și la rețelele de canalizare de 8.091 metri. Valoarea lucrărilor executate în această localitate este de 17.994.898,06 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here