ULTIMA ORĂ! GALERIE FOTO: Autoturism aflat staționat în Urechești, în flăcări de la un scurtcircuit electric

0
1021

Un autoturism, aflat staționat în comuna Urechești a luat foc după producerea unui scurtcircuit electric la instalația electrică din habitaclu.
Evenimentul a avut loc în această după amiază, în jurul orei 16:00. Pentru gestionarea situației de urgență, semnalate prin apel la numărul unic de urgență 112, au fost mobilizate 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. La fața locului s-au deplasat 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție autoturismul ardea generalizat. Pompierii au acționat prompt și au lichidat incendiul în mai puțin de 30 de minute. Flăcările au distrus aproximativ 70 % din autoturism.
În timpul intervenției, paramedicii au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex feminin, în vârstă de 59 de ani, care a suferit atac de panică. Persoana a refuzat transportul la spital.
***
După cum se poate observa, una din cauzele frecvente a izbucnirii unui incendiu la bordul unei maşini este scurtcircuitul electric care apare, de cele mai multe ori, din cauza improvizaţiilor efectuate la instalaţiile electrice, neizolarea corespunzătoare sau chiar îmbătrânirea reţelei de conductori electrici.
În scopul evitării unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea recomandă cetăţenilor respectarea unor măsuri menite a le proteja viaţa, familia şi bunurile.
Înainte de a pleca cu maşina, verificaţi apariţia unor eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar şi perioada de garanţie a stingătorului din dotarea autoturismului.
Nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice. În situaţia în care observaţi deficienţe în acest sens, mergeţi imediat la un service autorizat.
Dacă pe timpul deplasării simţiţi miros de încins sau vedeţi fum, opriţi imediat maşina în afara spaţiului carosabil, evacuaţi persoanele şi eventualele bagajele din autoturism şi anunţaţi de urgenţă evenimentul, apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
În cazul unui eventual incendiu la un autoturism care are montată o instalaţie GPL, formaţi imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, îndepărtaţi curioşii şi personalul neautorizat până la venirea organelor abilitate şi nu încercaţi să stingeţi focul care a cuprins autoturismul.
Persoanele fizice şi juridice sunt obligate, prin lege, să respecte în orice împrejurare normele de prevenire şi stingere a incendiilor. Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că autoturismul funcționează în condiții de siguranță.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here