Se scumpește gunoiul menajer din Focșani

0
1783
Wheelie Bins for Recycled Rubbish

Fiecare focșănean va plăti un leu în plus pentru gunoiul menajar colectat de CUP Salubritate începând cu luna martie. Noile tarifele la serviciile prestate de CUP Salubritate au fost prezentate în proiectul de hotărâre lansat în dezbatere publică despre aprobarea modificării tarifelor pentru activitatea de colectare, transport și depozitare a deșeurilor menajere și similare în municipiul Focșani.

Motivele principale ale scumpirii gunoului sunt majorările de tarife la rampa de gunoi de la Brăila, creșterea salariului minim, dar și includerea taxei pe economia circulară. Dacă vor fi aprobate de Consiliul Local Focșani, noile tarife ar urma să intre în vigoare cu luna martie 2021. Potrivit proiectului de hotărâre, tarifele actuale sunt de 12,29 lei/pers/lună cu TVA, adică 11,42 leipentru deșeuri menajere reziduale și biodeșeuri plus 0,87 lei pentru deșeuri menajere reciclabile, respectiv 129,89 lei/mc cu TVA pentru deșeurile reziduale la agenții economici.

Tarifele propuse de CUP Salubritate pentru beneficiarii casnici în 2021 vor fi de 13,49 lei/persoană/lună cu TVA, adică 12,62 lei pentru deșeuri menajere reziduale și biodeșeuri plus 0,87 lei pentru deșeuri menajere reciclabile. Tariful pentru beneficiarii non casnici va fi, în 2021, de 142,46 lei/mc cu TVA. „La stabilirea tarifelor s-a avut în vedere creșterea salariului minim pe economic cu 70 de la 1 ianuarie 2021, includerea taxei pe economia circulară, în valoare de 80 lei/tonă începând cu 2020 dar și creșterea tarifului de depozitare a deșeurilor la rampa de gunoi de la Muchea, la 75,80 lei/tonă, fără TVA, de la 73,70 lei/tonă fără TVA”, arată în raportul proiectului de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here