Proiectul Vranceaqua etapa a II-a, realizat în proporție de 55 la sută

0
321

Consiliul Județean Vrancea împreună cu societatea CUP SA Focșani vor continua, anul acesta, lucrările la cea de-a doua etapă a proiectului de investiții Vranceaqua. Directorul societății CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu, a declarat vineri în cadrul Adunării Generale a Asociației Vranceaqua, că gradul de execuție la lucrările la etapa a II-a a proiectului Vranceaqua era la finele anului 2020, de 55 la sută.

Lucrările din cadrul acestui proiect se derulează în perioada 2018-2022, în 38 de localităţi din Vrancea cu peste 200 mii de locuitori în total. Lucrările la proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, sunt executate de societățile care au câștigat licitațiile, respectiv: Hidroconstrucția SA, Vega 93 SRL, Lemacons SRL, Tancrad SRL, Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L– Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH &Co KG și Porr Construct SRL. Proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, cunoscut sub numele de Vranceaqua, este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Proiectul cuprinde 10 contracte de lucrări, la sistemul de alimentare cu apă și la sistemul de canalizare din mai multe localități din județul Vrancea.

La sistemul de alimentare cu apă, lucrările se vor implementa în 19 UAT-uri, după cum urmează: Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești, Bolotești, Dumbrăveni, Gugești, Homocea, Jariștea, Obrejița, Slobozia Bradului, Ruginești, Sihlea, Soveja, Străoane, Suraia, Tâmboiești, Tulnici (Lepșa – Greșu).

La sistemul de canalizare, lucrările se vor implementa în 35 UAT-uri, după cum urmează: Focșani, Golești, Câmpineanca, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vânători, Cotești, Cârligele, Adjud, Ruginești, Mărășești, Odobești, Vârteșcoiu, Broșteni, Jariștea, Bolotești, Panciu, Străoane, Gugești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Bordești, Slobozia Bradului, Tâmboiești, Obrejița, Sihlea, Măicănești, Biliești, Suraia, Vulturu, Nănești, Tătăranu și Tulnici (Lepșa – Greșu). Vor fi realizate rețele de apă și canalizare, vor fi construite stații de pompare a apelor uzate, dar și stații de epurare a apelor uzate.

Prima etapă a proiectului Vranceaqua a fost finalizată

În prima etapă a proiectului Vranceaqua au fost finalizate lucrările de alimentare cu apă în Focșani, Adjud, Odobești, Panciu și Mărășești, dar și în comunele Homocea, Golești și Cîmpineanca. Totodată, au fost reabilitate rețele de distribuție apă cu o lungime totală de 94.279 ml, au fost extinse rețelele de distribuție a apei potabile cu 67.852 ml, a fost construită o staţie de repompare a apei potabilă şi au fost realizate patru gospodării de apă. De asemenea, în ceea ce priveşte sistemul de canalizare, în localităţile Focșani, Adjud, Odobești, Panciu, Mărășești, Golești și Cîmpineanca au fost reabilitate rețele de canalizare cu o lungime totală de 31.723 ml şi au fost extinse rețelele canalizare cu 144.321 ml. Totodată au fost realizate 18 staţii de pompare a apelor uzate şi au fost introduși în sistem peste 24.500 metri liniari de conductă de refulare. Practic, lucrările de investiţii de alimentare cu apă şi canalizare sunt finalizate şi funcţionale. Lucrările la Focșani au costat 49.861.932, 63 lei, la Golești 9.797.932,8 lei, la Cîmpineanca 4.355.224,45 lei, la Adjud 24.961.944,58 lei, la Odobești 34.155.705,15 lei, la Panciu 30.734.543,77 lei,la Mărășești 17.470.142, 26 lei, iar la Homocea 8.766.355,42 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here