Judecătorii vor să fie confiscate casa și terenul unui traficant de droguri din Focșani. Bărbatul cere revizuirea sentinței

0
6694

Cerere de revizuire într-un dosar de trafic de droguri, după ce condamnatul, un focșănean de 28 de ani, a considerat că judecătorii au dispus pe nedrept măsura confiscării speciale extinse asupra unui teren și a casei construite pe acesta. Pedeapsa nu ar fi foarte mare, 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, însă condamnatul susține în fața judecătorilor că imobilul asupra căruia s-a dispus confiscarea a fost construit din bani cinstiți, și nu din activitățile de trafic de droguri de care a fost acuzat.

Acum, în instanță, focșăneanul a prezentat câteva documente pe care judecătorii care l-au condamnat nu le-ar fi avut în vedere, însă Tribunalul Vrancea i-a refuzat cererea de revizuire, o soluție definitivă urmând a fi dată în apel. De altfel, nu tribunalul dispusese confiscarea casei, ci Curtea de Apel Galați, în sentința definitivă. Astfel, judecătorii au admis că focșăneanul a obținut venituri licite însă, având în vedere natura activităților prestate, este greu de imaginat că aceste venituri puteau permite achiziționarea unui imobil în valoare de 85.000 euro, preț din care aproape jumătate (40.000 euro) a fost achitat la data autentificării contractului de vânzare cumpărare (12.04.2017).

Focșăneanul a fost acuzat că în primăvara anului 2018 a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri, vânzând stupefiante inclusiv investigatorului sub acoperire. Tânărul a fost prins în urma unui flagrant, după ce a ridicat drogurile trimise de fratele său din Italia, în parcarea Kaufland Focșani, frate care de altfel îl și pusese în legătură cu investigatorul sub acoperire. A doua zi după flagrant, focșăneanul a fost arestat preventiv, măsură care a fost prelungită până în iunie 2018, iar apoi a fost plasat în arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here