GALERIE FOTO: Ziua Protecției Civile – prilej de recunoaștere a meritelor pompierilor vrânceni

0
224

În acest an, marcăm 88 de ani de când Protecţia Civilă reprezintă o structură de bază a ţării, modernă şi eficace, menită să asigure siguranţa şi liniştea comunităţii şi cetăţeanului. Aniversarea Zilei Protecţiei Civile din România ne oferă ocazia să facem o retrospectivă a activităţilor desfăşurate de specialiştii apărării civile, care s-au aflat mereu la datorie în slujba cetăţenilor aflaţi în situaţii limită.

Astăzi, 01 martie, la sediul unităţii, a avut loc o ceremonie militară organizată într-un cadru restrâns, cu respectarea măsurilor de distanţare fizică. În deschiderea festivităţii s-a transmis mesajul aniversar al Inspectorului General, general-maior Dan-Paul Iamandi, după care inspectorul șef, colonel Chiscop Flaviu a dat citire ordinelor de avansare în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad pentru un ofițer și trei subofițeri. Astfel, în semn de recunoaștere a meritelor profesionale, a fost înaintat în gradul de căpitan, locotenentul Manole Gabriel-Dumitru, iar la subofițeri, în gradul de plutonier adjutant şef, plutonierul adjutant Chiriac Daniel-Adrian și în gradul de plutonier adjutant, plutonierii majori Agache Alin-Gabriel și Zăbrăuțanu George-Ciprian.

Cu ocazia aniversării Zilei Protecției Civile din România, Inspectorul General al I.G.S.U.a conferit PLACHETA ONORIFICĂ A I.G.S.U., domnului locotenent colonel Oprea Gabriel și a acordat DISTINCȚIA DE SERVICIU-INSIGNA SIMBOL, domnului plutonier adjutant șef Ioniță Laurențiu, pentru modul deosebit în executarea misiunilor încredințate și pentru rezultatele obținute în activitatea desfășurată.

Totodată, în semn de recunoaştere a meritelor şi eforturilor pompierilor care s-au distins în misiunile la care au intervenit, au fost recompensate cu DIPLOMĂ DE MERIT următoarele cadre: plutonier adjutant șef Manole Gabriel, plutonier adjutant Butnaru Ionel, plutonier adjutant Ciornei Daniel, plutonier adjutant Jîiu Marinel, plutonier adjutant Leuştean Dorică, plutonier adjutant Lupu Mirel, plutonier major Hristea Florin, plutonier major Roșca Costică, plutonier Nițu Ciprian și caporal Macovei Neculai. Alte 104 de cadre militare au fost recompensate cu Citarea prin Ordin de Zi pe Unitate, pentru rezultatele bune și foarte bune obţinute în activitate.

În contextul creat de sărbătorirea, la 28 februarie, a Zilei Protecției Civile din România dar și celebrarea la nivel mondial, la 1 martie, a Zilei Internaționale a Protecției Civile, pompierii vrânceni aduc calde și sincere mulţumiri autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale, serviciilor voluntare pentru situații de urgență, operatorilor economici, instituţiilor publice, populaţiei şi mass-mediei locale, pentru sprijinul acordat în îndeplinirea misiunilor specifice și preocuparea pentru îmbunătățirea acţiunilor operative.

Compartimentul Informare și Relații Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here