ULTIMA ORĂ! FOTO! UPDATE! Cabina unei basculante a luat foc în zona Călimănești-Haret

0
778

 

Pompierii vrânceni au intervenit astăzi, în jurul prânzului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cabina unei basculante aflată în zona Călimănești-Haret. Din primele informații nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale. „Arde cabina unei basculante. Intervin 2 echipaje de la Stația de Pompieri Panciu cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În cooperare acționează și SVSU cu 1 autospecială de stingere. Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidarea focarului‟, a precizat Cristina Pîrvu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Vrancea.

UPDATE! 

Incendiu pornit de la un scurtcircuit electric, la un autocamion ce se deplasa pe DN 2 E85

Cabina unui autotractor cu semiremorcă, încărcată cu pietriș, ce se deplasa pe DN2 E85, între localitățile Haret și Călimănești, a luat foc după producerea unui scurtcircuit electric la instalația electrică. Evenimentul a avut loc astăzi, în jurul orei 12:10. Pentru gestionarea situației de urgență, semnalate prin apel la numărul unic de urgență 112, au fost mobilizate câte un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Panciu și S.V.S.U. Mărășești, ce au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

***

După cum se poate observa, una din cauzele frecvente a izbucnirii unui incendiu la autovehicule este scurtcircuitul electric care apare, de cele mai multe ori, din cauza improvizaţiilor efectuate la instalaţiile electrice, neizolarea corespunzătoare sau chiar îmbătrânirea reţelei de conductori electrici. În scopul evitării unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea recomandă cetăţenilor respectarea unor măsuri menite a le proteja viaţa, familia şi bunurile.

Înainte de a pleca cu maşina, verificaţi apariţia unor eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar şi perioada de garanţie a stingătorului din dotarea autoturismului.

Nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice. În situaţia în care observaţi deficienţe în acest sens, mergeţi imediat la un service autorizat.

Dacă pe timpul deplasării simţiţi miros de încins sau vedeţi fum, opriţi imediat maşina în afara spaţiului carosabil, evacuaţi persoanele şi eventualele bagajele din autoturism şi anunţaţi de urgenţă evenimentul, apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

În cazul unui eventual incendiu la un autoturism care are montată o instalaţie GPL, formaţi imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, îndepărtaţi curioşii şi personalul neautorizat până la venirea organelor abilitate şi nu încercaţi să stingeţi focul care a cuprins autoturismul.

Persoanele fizice şi juridice sunt obligate, prin lege, să respecte în orice împrejurare normele de prevenire şi stingere a incendiilor. Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că autoturismul funcționează în condiții de siguranță.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice, ISU Vrancea

Foto: ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here