ULTIMA ORĂ! VIDEO! UPDATE! Incendiu la Biserica ”Sf. Ioan Botezătorul” din Vulturu de Sus

0
2853

Un incendiu s-a produs în această dimineață la biserica din Vulturu de Sus. Din datele primite de la martori, focul ar fi izbucnit în locul amenajat pentru aprins lumânări, din curtea bisericii. Martorii spun că la fața locului a intervenit un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în același timp, fiind prezent și un echipaj de poliție. Vom reveni cu informații.

UPDATE! „Am fost solicitați astăzi, în jurul orei 11:30, să intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la lumânărarul situat în curtea Bisericii ”Sf. Ioan Botezătorul” din Vulturu de Sus. La fața locului a acționat un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Vulturu, cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă.
Incendiul a fost localizat în cel mai scurt timp, și lichidat în limitele găsite. În urma evenimentului au ars: lumânărarul în proporție de 80%, și acoperișul construit din lemn cu învelitoare din tablă, în suprafață de 10 mp, precum și 2 suporturi de lumânări din lemn.
Cauza probabilă care a generat incendiul: foc deschis în spații închise (lumânare)”, ne-a comunicat plt. maj. Cristina Pîrvu
purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea.

***

„Pentru a se diminua riscul de incendiu în lăcaşurile de cult şi a se reduce consecinţele negative ce se pot răsfrânge asupra persoanelor în cazul producerii unui eventual incendiu pe timpul slujbelor religioase, recomandăm personalului clerical şi credincioşilor să asigure respectarea următoarelor măsuri:

 

  • Se interzice lăsarea lumânărilor sau candelelor aprinse în lăcaşuri de cult, inclusiv în chilii, fără a fi supravegheate;
  • Este strict interzisă folosirea focului deschis în locuri în care se lucrează sau se depozitează substanţe combustibile şi/sau inflamabile;
  • Aprinderea lumânărilor de către enoriaşi se face în afara bisericilor, în locuri special amenajate şi prevăzute cu mijloace de primă intervenţie.
  • Căile de acces, intervenţie şi evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu se marchează în conformitate cu cerinţele normative şi se menţin în permanenţă libere şi practicabile.
  • Mijloacele de prevenire şi stingere a incendiilor se exploatează potrivit normelor specifice şi se verifică periodic de personal atestat” , se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

sursă video: Sergiu Hărăbor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here