Tânăr de 18 ani, recidivist, condamnat la 8 ani de închisoare după ce a violat și tâlhărit o femeie din Păunești

0
2815

Tânărul de 18 ani care, în luna octombrie a anului trecut, a batjocorit o femeie din Păunești, după care, sub amenințare, i-a luat acesteia o sumă de bani, a fost condamnat pe fond la Judecătoria Adjud. Instanța i-a aplicat acestuia o pedeapsă de 8 ani de închisoare, însă nemulțumit, inculpatul a făcut deja apel. Tânărul este arestat încă din 9 octombrie, la o zi după comiterea faptei. Condamnă pe inculpatul E. M. V., la o pedeapsă de şase ani închisoare pentru viol, şase ani închisoare pentru tâlhărie calificată. Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare pe care o sporeşte cu o 1/3 (2 ani) din totalul celeilalte pedepse stabilite, astfel încât inculpatul E. M. V. execută în total pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare, se arată în sentința pe fond, prin care totodată i-au fost aplicate pedepsele accesorie și cea complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a comunica cu victima sau cu membri de familie ai acesteia, ori de a se apropia de aceştia, dreptul de a se apropia la mai puţin de 200 de metri de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale.

Deși extrem de tânăr, vrânceanul mai are câteva condamnări, inclusiv una pentru o faptă similară, comisă pe când era minor, la doar 16 ani. Atunci, victima a avut nevoie de îngrijiri medicale și, din ce se arăta în minuta instanței, tânărul fusese înarmat cu un cuțit și plecase din casa femeii inclusiv cu batiste, un prosop, o pereche de chiloţi și un tricou cu mânecă scurtă. Însă fiind minor, nu a făcut închisoare. Aplică inculpatului minor E. M. V. măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de 3 ani cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri pentru viol şi tâlhărie. Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă şi obligă inculpatul minor, în solidar cu părţile responsabile civilmente la plata sumei de 90 lei reprezentând o parte din suma sustrasă. Constată că a fost restituită părţii civile suma de 10 lei (din suma totală de 100 lei sustrasă). Obligă pe inculpatul inculpatul minor, în solidar și cu părţile responsabile civilmente la plata sumei de 320,77 lei lei către partea civilă Spitalul municipal Adjud, reprezentând cheltuieli cu îngrijiri medicale acordate persoanei vătămate şi la plata sumei de 162 lei lei către partea civilă Serviciul de Ambulanță Vrancea reprezentând cheltuieli de transport cu victima, se arăta în sentința din februarie 2019.

O lună mai târziu, în martie 2019, tânărul era condamnat într-un alt dosar, pentru tentativă la tâlhărie calificată, tot la o măsură educativă – cea a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni. Totodată, acestuia îi fusese interzis să părăsească judeţul Vrancea, precum și să frecventeze baruri, restaurante, discoteci sau cluburi. Și atunci victima tânărului avusese nevoie de îngrijiri medicale, fiind obligat prin sentință ca, împreună cu părinții săi, să plătească 1.429,90 lei către Spitalul Adjud şi 78,48 lei către SAJ Vrancea, dar și daune morale de 5.000 lei moştenitorilor legali ai părţii vătămate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here