VIDEO: Focșănenii care au participat la ședința CL către consilierii PNL-USR PLUS: „Ce faceți voi aici? Circul pământului”

0
1700

          Un nou episod de circ în ședința Consiliului Local Focșani de ieri, oferit de grupul PNL USR-PLUS nu doar focșănenilor care au urmărit transmisiunea live, ci inclusiv celor care au participat fizic, în sală. 16 proiecte pe ordinea de zi, însă doar primele 6 au durat peste două ore, priceperea consilierilor liberali în ale administrației putând fi admirată în toată splendoarea sa. Iar parte dintre cei prezenți în sală au și taxat atitudinea acestora, după ce grupul PNL USR-PLUS s-a opus din nou ca excedentul bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar a anului precedent să fie folosit pentru investiții.

În una dintre pauze, două doamne prezente până atunci în sală le-au bătut obrazul consilierilor PNL USR-PLUS pentru modul în care au înțeles aceștia să se comporte la ședința de CL. Ce faceți voi aici? Circul pământului, nu aveți decență, n-aveți pic de bun simț. Știu foarte bine ce drepturi am, nu m-a chemat domnul primar, am venit singură. Două ore și jumătate nu ați făcut nimic decât să vorbiți despre ce s-a făcut 30 de ani. Din 30 de ani, PNL a fost la putere 16. Eu am fost un om care am fost președinte de partid și știu exact ce s-a întâmplat, întrebați-l pe domnul Tănase (Neculai Tănase – n.r.)”, a spus o focșăneancă, în timp ce se retrăgea din sală, doamna arătând înspre viceprimarul PNL Ana Maria Dimitriu și liberalul Ionel Costea. Acesta din urmă de altfel a avut un comportament și o atitudine jignitoare la adresa doamnei, pentru „îndrăzneala” de a critica PNL și chiar a numit-o „Șoșoacă”.

Incisiv a fost fostul angajat al ex-ministrului Grindă și la adresa unei alte doamne, care a dorit să le spună liberalilor câteva vorbe în pauză. Dumneavoastră să vă fie rușine, că nu vă gândiți la oraș. Sunteți o cloacă, nu vă interesează orașul. Sunteți în consiliul local, sunteți aici pentru noi. Eu am fost mereu la ședințe. V-am văzut și anul trecut. Și pe dumneavoastră (n.r. Ana Maria Dimitriu) și pe domnul Tănase și pe domnul Bîrsan (Costel Bîrsan – n.r.). Slăvoiu mă numesc. De anul trecut vă urmăresc cu proiecte făcute la nivel de oraș. … Să facem curat în oraș cu containere, să aducem  gaz… un gospodar își face și wc și casă și gard și de toate. Cu atitudinea pe care o aveți nu o să ajungeți niciodată să conduceți orașul. Se trezesc oamenii, nu sunt proști. Prin meseria mea am fost învățată să vorbesc. Nu m-a chemat nimeni, am venit eu, a spus doamna, la adresa acelorași consilieri. Mai mult decât atât, aceasta nu s-a lăsat intimidată nici atunci când liberalul Costea i-a cerut socoteală pentru ultimii 30 de ani, placa favorită a acestuia. Dar dumneata unde ai fost?, l-a întrebat doamna la rândul său.

Acestea nu au fost singurele intervenții ale focșănenilor care au așteptat în sală ore întregi pentru a vedea cu ochii lor cum se face administrație pentru cetățenii municipiului. Grindă ce a făcut?, l-a întrebat un focșănean pe Ionel Costea. Nici acesta nu a acceptat să îi fie pus pumnul în gură de acuzele liberalului și i-a replicat că actualul primar s-a preocupat de oraș: De când e primar a făcut, a reușit să spună focșăneanul, în vacarmul creat de viceprimarul Dimitriu și de colegul său Costea.

După cum am arătat, toată discuția a pornit după votul la proiectul legat de excedent, când în timpul dezbaterilor Neculai Tănase a susținut că de fapt grupul PNL USR-PLUS a votat pentru investițiile din municipiu. În realitate însă, sumele votate de majoritatea PNL USR-PLUS au mers în mare parte pentru cumpărarea a 30.000 de vouchere de 200 de lei fiecare, iar investițiile, după această idee genială a liberalilor, au rămas pe planul doi. Pentru unele investiții, majoritatea PNL USR-PLUS a decis să taie orice finanțare, în timp ce pentru altele sumele alocate au fost tăiate drastic. În hotărârea din 4 februarie 2021, pe care o invocați dumneavoastră, la Planul Urbanistic General sunt alocați 0 lei. În acest proiect propun alocarea a 235 de mii de lei, ca să finalizăm studiile necesare pentru a înainta cu acest Plan Urbanistic General. Este un document așteptat de toți focșănenii. O să blocați tot, nu o să avem bani nici de măturat, în ritmul acesta. Acum spuneți că ați votat bani, dar nu sunt bani votați, a fost unul dintre exemplele date de primarul Cristi Valentin Misăilă.

Acesta a făcut referire inclusiv la modul în care vor să „dezvolte” orașul cei din grupul PNL-USR-PLUS, adică dezmățul cu cele 30.000 de vouchere, în condițiile în care noi avem atâtea lucrări începute și neterminate, pentru că ați luat acești bani și i-ați dus ilegal către această alocare.

Proiectul în integralitatea lui nu a trecut la vot, 11 voturi ale PNL-USR PLUS fiind clar împotriva continuării investițiilor din municipiu. A trecut în schimb un amendament la proiect, legat de alocarea de bani pentru centrala de la Creșa 1 Focșani. Cum aici situația a fost salvată de directorul firmei Ariston, care a donat o centrală, nu mai era necesară alocarea de fonduri. Grupul PNL-USR PLUS s-a abținut însă la votul pe proiect, astfel că cele 9 voturi exprimate favorabil de grupul PSD nu au fost suficiente pentru ca excedentul să fie folosit pentru investiții. Cei care ați votat acest toxic partid aveți parte într-adevăr de toată resursa lor de toxicitate, a remarcat liderul de grup al consilierilor PSD, Mihai Nedelcu.

Iar ședința era cât pe aici să se încheie cu zâmbete, în sensul că exista o astfel de premisă. În timpul ședinței, la proiectul 9, o focșăneancă a venit să le ofere flori doamnelor consilier. O floare galbenă au primit toate grațiile din CL Focșani, dar și secretarul general al municipiului. Nu sunt de la niciun partid, să știți. Sunt din oraș, s-a limitat să spună doamna. Însă niciun gest nu este suficient pentru calmarea spiritelor din CL Focșani, ședința continuând încă două ore, în aceeași notă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here