În pandemie, ședința Consiliului Local Garoafa este organizată la Școala Ciușlea

0
209

Primăria Garoafa organizează ședințele Consiliului Local într-o sală de clasă a Școlii din satul Ciușlea în ciuda interdicțiilor impuse din cauza pandemiei de Covid 19. Ultima ședință ordinară a Consiliului Local a avut loc, ieri, în prezența consilierilor locali dar și a invitaților, respectiv cetățeni și conducerea unității școlare. Primarul comunei, Laurențiu Diaconu, a justificat organizarea ședinței la Ciușlea prin lipsa unui spațiu adecvat în comună. Nu avem unde să facem ședințele și am ales să le facem la Ciușlea, a spus primarul Diaconu.

Acesta a explicat că la Căminul Cultural a căzut tavanul, iar spațiul este folosit și pentru depozitarea ajutoarelor pentru persoanele nevoiașe. Pe de altă parte, un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății stabilește condițiile referitoare la accesul în unitățile școlare în această perioadă. Mai ales că, în cazul de la Ciușlea, se aplică scenariul 2, respectiv cursuri organizate în regim online și cu prezența fizică a elevilor. Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de învățământ (părinți, alți însoțitori etc.) va fi interzis, în afara cazurilor excepționale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ. Părinții/Însoțitorii copiilor cu cerințe educaționale speciale și dizabilități au acces în unitatea de învățământ, cu respectarea normelor de protecție sanitară necesare, se arată în Ordinul 3235/93/2021.

Printre proiectele discutate la ședința de ieri a Consiliului Local Garoafa se numără stabilirea aprobării depozitării deșeurilor inerte provenind din activitățile de construcții și demolări. Prin acest proiect a fost stabilită o locație unde să fie depozitate aceste deșeuri. Discuțiile au vizat în special dacă în această locație să fie aduse deșeuri din construcții și din alte localități, dacă depozitarea să fie făcută contra unei taxe, care ar trebui să fie egală pentru toți cetățenii. Consilierii au mai aprobat alocarea unei sume pentru vama care trebuie plătită la tirul cu mobilier gratuit adus de Crucea Roșie.

Au fost luate decizii și la transformarea funcțiilor de paznici în cele de muncitori calificați. Practic, deoarece în comună sunt 26 camere video, nu mai este nevoie de serviciile paznicilor. Acești muncitori ar urma să fie folosiți la diferite lucrări care trebuie executate pe raza comunei, precum cele de la parcuri. De asemenea, a fost aprobată înființarea unui post de muncitor calificat la nivelul Primăriei, muncitor care urmează să îndeplinească mai multe sarcini, respectiv electrician, zugrav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here