Mandatarul financiar de la PNL, impus director la Asociația Vranceaqua. Primarul Misăilă acuză trădarea din PSD

0
2186

Mandatarul financiar de la PNL Vrancea, Teodor Badea, a fost impus director executiv la Asociația Vranceaqua. Decizia a fost luată ieri în cadrul ședinței Consiliul Director al Vranceaqua, care a avut loc în Sala Mică de la Consiliul Județean Vrancea.

Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, membru în Consiliul Director al Vranceaqua, a declarat că toate deciziile luate în ședința de ieri au fost ilegale deoarece la vot nu au participat mai mulți membri ai Consiliului. Mai mult, primarul Alexandru Zar susține că directorul executiv al Vranceaqua, Vasile Pintilie, a fost „convins“ să își dea demisia din funcție după ce i s-ar fi promis o altă funcție în cadrul acestei asociații. „Ședința Consiliului Director al Vranceaqua de ieri a fost un bun  prilej de continuare a acțiunii de politizare a tuturor funcțiilor de către PNL. Directorul executiv al Vranceaqua, Vasile Pintilie, a fost convins să își dea demisia din funcție și să treacă pe un alt post, cu normă întreagă, în cadrul Asociației. În locul lui Pintilie am fost anunțați că va fi propus să preia funcția Teodor Badea, cel care este trezorierul PNL Vrancea. Atât eu cât și primarul municipiului Focșani ne-am opus acestei desemnări și am cerut ca toate funcțiile și posturile din cadrul Vranceaqua să fie ocupate de specialiști și nu pe criterii politice așa cum vrea PNL, a precizat primarul Alexandru Zar.

Acesta a adăugat că, tot în ședința de ieri, la propunerea președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, care este și președintele Asociației, s-a hotărât ca numărul membrilor Consiliului de Administrație al CUP SA Focșani să fie majorat de la 7 la 9, lucru cu care social democrații nu sunt de acord. Președintele Cătălin Toma a propus ca numărul membrilor Consiliului de Administrație al CUP SA Focșani să fie majorat de la 7 la 9, lucru cu care nu sunt de acord nici eu și nici ceilalți colegi primari de la PSD, care au fost prezenți, respectiv primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă și primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru. Tot Cătălin Toma a propus și ocuparea funcțiilor vacante din organigramă, care sunt în număr de 4, lucru cu care iar nu am fost de acord. De reținut că, deși noi, cei de la PSD, avem majoritate în Comitetul Director având 4 din cei 7 membri, nu am putut decide deoarece a lipsit unul dintre membri, primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș. Acesta a promis că va veni la ședință, ulterior a spus că va veni viceprimarul, iar la ședință nu a venit niciunul, ci a fost trimisă o altă persoană care a făcut ce a vrut….. Nu știu ce să mai cred, cine și de ce nu a vrut să fie prezent la această ședință…. În orice caz, nu sunt de acord ca prin aceste artificii și mărirea numărului de posturi din organigramă să rezolve problema locului de muncă la toți din PNL, a spus primarul Alexandru Zar.

Ce spune primarul din Odobești

Contactat telefonic, primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș ne-a spus că nu a putut participa la ședința de ieri deoarece se află în concediu. În schimb, l-a mandatat pe viceprimarul Odobeștiului, dar, din cauza unui concurs de împrejurări, la ședință a ajuns o altă persoană. Chiar și așa, persoana respectivă nu a fost de acord cu propunerile venite din partea PNL și s-a abținut de la vot. Viceprimarul a avut o problemă personală și a trebuit să ajungă la spital, iar în această situație a fost desemnată o altă persoană. Aceasta a ajuns la ședința de la Consiliul Județean, știa ce trebuie să voteze, iar când a văzut ce se întâmplă acolo, că sunt discutate alte lucruri, s-a abținut la vot, a precizat primarul Daniel Nicolaș.

Primarul Misăilă: Caracatița PNL-USR are sprijinul unor foști colaboratori ai PSD

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă a fost mult mai direct și tranșant și a declarat că la mijloc este vorba de trădare din partea unor colegi din PSD care fac pe față jocurile celor din PNL Vrancea. Primarul a acuzat o „trădare pe față” din partea unor membri PSD care au ajutat ca PNL să își impună mandatarul financiar în funcția de director executiv al Asociției. Într-o reacție foarte dură, primarul Misăilă acuză că foști colaboratori ai PSD au votat alături de PNL pentru a-și menține funcțiile călduțe. Primarul a explicat că edilii social democrați au stabilit să meargă împreună la ședința de ieri. Însă primarul de la Odobești nu a putut participa și a trimis un reprezentant. Acesta a mers direct la ședința Consiliului Director și a asigurat cvorumul pentru deciziile luate de reprezentanții PNL în condițiile în care primarii PSD nu erau sosiți în sală. Rămân consternat de cum încearcă caracatița PNL-USR, cu sprijinul unor foști colaboratori ai PSD, actualmente colaboratori ai PNL, să pună mâna pe tot ce înseamnă funcții publice, a spus primarul Cristi Misăilă.

Urmează Adunarea Generală de la Vranceaqua

Deciziile finale privind modificările prezentate mai sus și care au fost propuse de PNL vor fi supuse aprobării în plenul Adunării Generale a Asociației Vranceaqua care va avea loc vineri. Adunarea Generală are 40 de membri din care majoritari sunt reprezentanții PSD. Însă este posibil ca să vedem o situație similară cu cea de Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România (ACoR), filiala Vrancea, unde, deși reprezentanții PSD erau majoritari, președinte a fost ales un primar de la PNL. După acest model, la Adunarea Generaă a Vranceaqua de vineri putem vedea că a fost desemnat director executiv al Vranceaqua mandatarul financiar al PNL, Teodor Badea, iar componența Consiliului de Administrație la CUP să fie mărită pentru a intra cât mai mulți lipitori de afișe din PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here