Un procuror și doi judecători stagiari din Vrancea susțin examenul de capacitate

0
3250

Zile de foc pentru judecătorii și procurorii stagiari, care susțin în aceste zile examenul de capacitate. Pe plan local, trei sunt persoanele care s-au înscris la acest examen, respectiv judecătorii Ruxandra Bănacu și Andreea Maria Ciușleanu, din cadrul Judecătoriei Focșani, și procurorul Mihaela Adriana Cîrstea, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. De menționat că, în anul în care cei trei stagiari de mai sus au trecut cu brio de concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, din Vrancea au reușit doi candidați, care anul acesta participă la examenul de capacitate. Este vorba despre Mihai Necula Mihai, care acum e stagiar la PJ Ploiești și Paul Alexandru Țurcan – stagiar la PJ Galați.

La nivel național, 131 de judecători și-au depus dosarele pentru a participa la examenul de capacitate, însă unul dintre aceștia și-a retras cererea, în timp ce numărul procurorilor înscriși este de 68. Alți patru candidați înscriși la nivel național sunt de la Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției și Inspecția Judiciară. În acest moment, magistrații așteaptă rezultatele finale ale probelor scrise, între 13 și 23 martie se vor desfășura probele orale, examenul urmând a se încheia pe 24 martie.

Stagiarii sunt obligați să participe la examenul de capacitate, iar în cazul în care sunt respinși mai au o șansă la următoarea sesiune de concurs, însă a doua respingere duce automat la pierderea calității de judecător sau procuror stagiar, precum și la obligarea la restituirea bursei de auditor de justiție și a cheltuielilor de școlarizare. Aceleași mențiuni sunt și în ceea ce privește lipsa nejustificată de la examenul de capacitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here