Mai puțin de jumătate din angajații Spitalului Județean au fost de acord să se vaccineze

0
1931

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani nu mai are în prezent un centru de vaccinare, cadrele medicale de aici putând opta pentru a fi imunizate la Casa Armatei. Nu a fost însă prea mare îmbulzeală nici la centrul din unitatea spitalicească, dat fiind că, din cei peste 1.400 de angajați, nici măcar 500 nu au dorit să fie vaccinați. Potrivit unei situații transmise de Spitalul Județean, până să fie pus lacătul pe ușa centrului de vaccinare din unitate, 450 de cadre medicale au fost vaccinate cu prima doză și cu cea de-a doua, în timp ce alte 35 fuseseră vaccinate doar cu prima doză. În total, au fost vaccinați 92 de medici (din totalul de 137, plus 31 de rezidenți), 224 asistenți medicali (din cei 711 care își desfășoară aici activitatea), 102 de angajați ca personal auxiliar și 67 de infirmieri (din 194).

Numărătoarea s-a oprit însă brusc, după cum am arătat, odată cu închiderea centrului. Personalul spitalului a fost vaccinat în marea majoritate cu vaccinul Pfizer (prima și a doua doză). Ultimele zece persoane vaccinate în cabinetul de vaccinare din spital au primit vaccin Moderna. Conform ultimelor reglementări, în prezent nu mai există cabinet de vaccinare în cadrul spitalului. Tot personalul spitalului se vaccinează la Centrul de vaccinare de la Casa Armatei, se arată în răspunsul transmis redacției noastre.

Pe de altă parte, potrivit ultimelor calcule oficiale, la Casa Armatei în weekend au fost vaccinate 66 de persoane cu prima doză și 324 cu doza de rapel. Cele mai multe persoane au fost imunizate sâmbătă – 224, din care 199 au fost imunizate cu doze de rapel. În același interval, la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani a fost vaccinată o singură persoană cu prima doză și 71 cu doza a doua, de rapel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here