La aproape 2 luni de când Cseke Attila i-a luat postul, PNL-istul Ion Ștefan „Grindă” e tot ministrul Dezvoltării pe paginile lui de facebook

0
1141

Deputatul PNL Ion Ștefan Grindă” jonglează cu promisiunile electorale pe banii de la bugetul statului. Aproape că nu este zi în care deputatul să nu se laude pe facebook cu ajutorul pe care cică îl dă primarilor liberali. Cele mai frumoase sunt imaginile în care liberalii stau înghesuiți în jurul unei măsuțe dintr-un birouaș și ni se explică cât de mult muncește deputatul „Grindă” pentru vrânceni. O dovadă că nimic nu este prea greu pentru „Grindă” este exemplul noului Spital județean. La începutul lunii februarie, deputatul liberal se lăuda cu miliardele de euro care vor veni în  Vrancea prin Planul Național de Redresare și Reziliență și exercițiul financiar 2021-2027.

Una dintre investițiile anunțate cu mare tam tam era noul Spital județean care urma să fie realizat prin fonduri europene. Situația s-a schimbat săptămâna trecută. Conform noilor promisiuni, noul Spital ar urma să fie realizat cu bani de la bugetul statului și era anunțată introducerea acestei investiții pe lista sinteză a subprogramului “Unități sanitare” la Compania Națională de Investiții. Adică o investiții care ar urma să înceapă cel mai devreme în 2022, în cazul fericit în care vor fi finalizate toate procedurile de achiziție publică și toate documentațiile tehnice. Vom aștepta în continuare să vedem ce promisiuni mai aruncă deputatul liberal și ce finanțare va mai găsi pentru o investiție care se află în ograda colegului său de partid, președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Nu este singurul caz în care deputatul „Grindă” vrea să își lipească numele de investiții cu care nu are nicio legătură și pentru care nu are niciun merit. După ce a pierdut alegerile pentru Primăria Focșani, iar șefii de la PNL nu l-au mai vrut ministru al Dezvoltării, deputatul „Grindă” a rămas fără jucăria preferată și risca să își piardă total influența în partid. Nu putea să se mai laude cu proiectele făcute de primari și aprobate de Ministerul Dezvoltării sau introduse la CNI.

Primele semnale de neîncredere au venit de la primarii cărora li se făcuseră promisiuni de investiții în campaniile electorale, iar acum au văzut nu mai au pe nimeni care să îi ajute la București. Edilii au simțit pe propria piele că miniștrii vin și pleacă dar funcționarii din ministere rămân. De aici și postările pe facebook în care primarii vrânceni sunt chemați la București cu promisiuni că vor primi bani pentru investiții. Bani pe care evident că altcineva trebuie să îi aprobe, în niciun caz deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă”.

O dovadă în plus a faptului că „Grindă” nu poate renunța la gloria de ministru este și aceea că pe paginile de Facebook și-a păstrat titulatura, deși au trecut aproape două luni de când Cseke Attila a fost numit la conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Pe pagina de politician, Ion Ștefan se prezintă, în ordine, „Ministrul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației; -Deputat de Vrancea în Parlamentul României, Camera Deputaților; -Vice Președinte PNL Vrancea”.

Pe pagina personală, prezentarea este: „Deputat de Vrancea la Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor; ministru la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei; (…) Vice Presedinte Filiala Vrancea la Partidul Naţional Liberal; Fost Director General la Balcanic Prod”.

Și pentru că ne pasă, îi atragem atenția domnului deputat, nu și ministru, că ar putea fi acuzat de uzurpare de calități oficiale, așa că poate va dori să facă ceva în privința prezentării pe rețelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here