În Vrancea, 4 elevi și 8 profesori au fost confirmați ca fiind infectați cu Covid, de la începutul semestrului II

0
2337

 

În data de 22 februarie 2021, în județul Vrancea, 8 unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și 28 de structuri arondate își desfășoară activitatea în Scenariul 2, iar o unitate de învățământ cu personalitate juridică și două structuri arondate își desfășoară activitatea în Scenariul 3.

La nivelul județului sunt înregistrați 49.288 de elevi în învățământul preuniversitar de stat și particular. Dintre aceștia, la acest moment, 609 elevi din 8 unități de învățământ cu personalitate juridică și 28 de structuri arondate își desfășoară activitatea în sistem online, iar 1801 elevi în sistem „față în față”, conform prevederilor Scenariului 2, din cauza coeficientului de infectare cu SARS-CoV-2 din unitățile administrativ-teritoriale în care se află unitățile de învățământ. Acest scenariu presupune participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. De asemenea, activitatea conform Scenariului 2 presupune, concomitent, participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

În unitatea de învățământ cu personalitate juridică și în cele 2 structuri arondate care se află în Scenariul 3, 115 elevi își desfășoară activitatea în sistem „față în față”, iar 59 de elevi în sistem online. Scenariul 3 presupune participarea zilnică „față în față” a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Un număr de 77 de elevi din județul Vrancea își desfășoară activitatea în sistem exclusiv online, precum și 25 de cadre didactice, din motive medicale, aflându-se în diferite grupe de risc medical. În județul Vrancea își desfășoară activitatea, în acest moment, 3.504 cadre didactice.

În toate unitățile de învățământ ale județului Vrancea sunt respectate prevederile Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 3235/4 februarie 2021 și al Ministerului Sănătății nr. 93/4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Menționăm că, din data de 8 februarie 2021 până în prezent, în unitățile de învățământ din județul Vrancea s-au înregistrat 12 cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 (4 elevi și 8 cadre didactice). 4 clase din unități de învățământ diferite, cuprinzând 91 de elevi, au suspendate cursurile în sistem „față în față” pentru o perioadă de 14 zile, elevii respectivi desfășurându-și activitatea în sistem online.

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL, prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

COMUNICAT DE PRESĂ, 22.02.2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here