FOTO! 174 de amenzi, în valoare de 34700 lei, în urma controalelor Biroului Siguranță Școlară, în zonele unităților de învățământ din orașele vrâncene

0
740

 

ACȚIUNE A BIROULUI SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ  PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2

Având în vedere debutul celui de-al doilea semestru din anul școlar 2020/2021 și ținând cont de evoluția cazurilor de infectare cu SARS-CoV- 2, în perioada 16-18 februarie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, prin Biroul Siguranță Școlară și Serviciul de Ordine Publică, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, au acționat preventiv în zona unităților de învățământ din mediul urban.

În perioada de referință, s-a acționat în sistem integrat poliție-jandarmerie pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și zonele adiacente unităților de învățământ.

Printre obiectivele urmărite în cadrul planului se numără comunicarea de recomandări și prezentarea cadrului legislativ celor identificați în zona de acțiune în scopul prevenirii și combaterii efectivelor pandemiei, precum și îndepărtarea din zona unităților de învățământ a persoanelor care staționează în mod nejustificat ori care nu își justifică prezența, cu scopul  prevenirii formării de aglomerări și a blocării traficului rutier.

În cadrul planului au acționat 137 lucrători de poliție, jandarmi și polițiști locali,  au fost legitimate 421 de persoane și au fost aplicate 174 de contravenții, în valoare de 34700 lei.

Prin respectarea principiilor de bază se poate menține siguranța elevilor, a profesorilor și a personalului din cadrul școlii, dar se poate contribui și la împiedicarea răspândirii acestei boli.

COMUNICAT IPJ Vrancea, 19 februarie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here