Ce trebuie să știți, înainte de a cumpăra un frigider

0
408

Combina dvs. frigorifică, cel mai frecvent denumită frigider, este unul dintre cele mai importante aparate din casă, deci este important să vă gândiți la găsirea modelului potrivit pentru nevoile dvs.

De ce capacitate aveți nevoie? Vreți un congelator cu montaj superior sau un congelator inferior? Aveți nevoie de caracteristici extra? Există sute de modele din care să alegeți și o mulțime de termeni tehnici pe care să îi înțelegeți. 

Mai întâi trebuie să decideți ce fel de frigider doriți. Există mai multe tipuri diferite de frigidere pe piață. Trebuie să decideți în funcție de ceea ce aveți nevoie de dvs. și de familia dvs.

Frigider cu o singură ușă

Cele mai tradiționale tipuri de frigidere, frigiderele directe, sunt de obicei cu o singură ușă și nu au o funcție fără îngheț. Aceasta înseamnă că congelatorul va ocupa o parte din spațiul din interiorul frigiderului și trebuie să îl dezghețați din când în când manual, apăsând un buton de dezghețare.

Acest tip de frigidere sunt bune pentru o singură persoană sau o familie mică, deoarece au spațiu adecvat pentru rafturi, pentru a găzdui suficient pentru două sau cel mult trei persoane.

Dimensiunea unui frigider direct poate varia de la 50 de litri la 270 de litri. Aceste tipuri de frigider au prețul cel mai mic dintre toate tipurile de frigidere, deoarece au puține opțiuni suplimentare și sunt, de asemenea, printre cele mai de bază modele, ceea ce le face o soluție accesibilă. Unele dintre acestea au un sertar uscat separat pentru legume precum ceapa și cartofii, în partea de jos.

Ușă dublă

Frigiderele cu ușă dublă au compartimente separate pentru congelator și alimente proaspete. Acestea sunt de obicei modele fără îngheț și circulă un flux constant de aer pentru a preveni orice acumulare de gheață.

Deoarece acestea sunt relativ mai mari decât frigiderele cu o singură ușă, sunt bune pentru familiile de patru sau mai mult. Au mai mult spațiu de raft decât frigiderele cu o singură ușă și, de asemenea, au un raft reglabil, astfel încât să puteți stabili spațiul necesar pentru a vă păstra containerele.

Congelatorul poate fi în partea de sus sau în partea de jos. Dimensiunile acestui tip de frigider variază de la 200 de litri la 500 de litri, iar prețurile sunt de gama medie, dar pot fi mai mari la o dimensiune mai mare.

Congelatoare superior

Acestea sunt încă cele mai frecvente tipuri de frigidere cu două uși și, așa cum sugerează și numele, în acest caz, congelatorul vine deasupra compartimentului pentru alimente proaspete.

Acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât orice alt tip, deoarece compresorul este situat foarte departe de congelator, ceea ce înseamnă că nu există nicio sursă de căldură lângă unitate.

Congelator inferior

Acesta este un design mai nou, iar aici unitatea de congelare se află în partea de jos, cu partea de alimente proaspete deasupra. Sunt foarte bune pentru vârstnici și pentru cei cu dificultăți de aplecare, deoarece majoritatea lucrurilor sunt ușor de accesat în partea de sus.

Cu toate acestea, frigiderele cu congelatorul în partea de jos consumă mai multă energie, deoarece compresorul este situat foarte aproape de congelator și o sursă de căldură atât de aproape înseamnă că congelatorul trebuie să funcționeze mai mult pentru a se menține rece. 

Side-by-side 

Un model relativ mai nou pe piață, un frigider side-by-side are două uși care se deschid ca un dulap cu compartimente separate în interior. Deschiderea unei uși nu afectează temperatura de cealaltă parte.

Acestea sunt de obicei disponibile în dimensiuni mult mai mari și pot merge până la 800 de litri de la 400 de litri, iar prețurile sunt, de asemenea, în partea superioară. Unele modele de nivel superior au dozatoare de apă și gheață la exterior, astfel încât să nu trebuie să deschideți deloc ușile.

Unele au, de asemenea, o caracteristică ușă în ușă pentru a spori spațiul de depozitare, iar majoritatea au zone de temperatură separate răspândite în interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here