Administrator cu afaceri în domeniul lemnului, judecat pentru evaziune

0
1431

Administratorul unei societăţi comerciale din comuna Nereju va fi judecat la Tribunalul Vrancea pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Conform rechizitoriului prin care s-a dispus trimiterea în judecată a bărbatului, acesta, în calitate de administrator al societăţii, a înregistrat în mod fictiv, în registrul pentru intrări-ieşiri al materialului lemnos, pe care îl deţinea la depozitul societăţii din comuna Nereju, cantitatea de 48,93 metri cubi lemn rotund din specia molid, pe baza avizului secund de însoţire, creând astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 4.005 lei.

De asemenea, administratorul este acuzat că a înregistrat în contabilitatea intrarea cantităţii de 49,65 metri cubi cherestea, pe baza unui aviz secundat de insoţire. Apoi, facturile aferente acestui aviz au fost înregistrate în cotabilitate, iar contravaloarea lor în cunatum de 17377,50 lei a fost evidenţiată ca plătită integral cu numerar furnizorului scriptic. Prin acţiunile sale, procurorii spun că bărbatul a creat bugetului de stat un prejudiciu de 2.892 lei, sumă ce reprezintă impozitul pe profit.

Totodată, anchetatorii mai spus că administratorul a mai înregistrat în contabilitate intrarea cantităţii de 94,5 metri cubi lemn rotund de fag, pe baza avizelor secundare de însoţire ambele emise de o societate, operaţiuni care au fost fictive, creându-se astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 2.473 lei.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea, iar A.N.A.F se constituie parte civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here