Peste 160 de persoane amendate în Vrancea, pentru lipsa măștii de protecție; 32 de amenzi pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare pe timpul nopții

0
651

 

ACȚIUNILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE CONTINUĂ PE RAZA JUDEȚULUI VRANCEA

 În cursul zilei de ieri, peste 200 de polițiști au acționat pe raza județului Vrancea pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

 Astfel, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spațiilor comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 121 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 66 mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 258 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 202 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 29000 de lei. Dintre acestea, 167 sancțiuni contravenționale în valoare de 19500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, precum și 32 de sancțiuni în valoare de 3000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul Coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2.

COMUNICAT IPJ Vrancea, 19 februarie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here