VIDEO: Odobești. Proiectul noului spital se află în stadiul obținerii Certificatului de Urbanism

0
1009

Continuă demersurile pentru construirea unui spital orășenesc la Odobești. Primarul Daniel Nicolaș a anunțat că proiectul se află în stadiul obținerii Certificatului de Urbanism. „Unitatea spitalicească va fi ultramodernă, dotată cu Laborator de Anatomie Patologică, Laborator Medical, Farmacie, Bloc Operator, Secție de Chirurgie Generală, Ginecologie, Obstretică, Sală de Nașteri, Neonatologie, Medicină internă și Pediatrie. Amplasamentul va avea 17 mii mp, din care peste 1.500 mp suprafața construită a spitalului“, se arată într-un anunț al edilului șef din Odobești.

Primarul Daniel Nicolaș a anunțat în iulie 2020 că a depus la Compania Națională de Investiții (CNI) un proiect pentru construirea unui spital la Odobești. Noul spital ar urma să funcționeze într-o clădire cu patru etaje, cu patru secții principale, Unitate de primire urgență și stație de ambulanță. Noul spital ar urma să aibă asigurate toate fluxurile medicale necesare și să fie dotat cu aparatura și tehnologia medicală de ultimă generație. „Pe data de 7 iulie 2020 am depus la Compania Națională de Investiții prin programul «Unități Sanitare», cererea de finanțare pentru construirea unui nou spital în Odobești. Este vorba de un spital care va avea toate compartimentele necesare care să îndeplinească toate condițiile pentru un act medical la standarde europene. Noul spital va avea patru etaje cu patru secții, respectiv: Interne, Pediatrie, Chirurgie și Obstretică-Ginecologie. La parterul clădirii va funcționa Unitatea de primire urgențe. Tot în curtea spitalului vom face o stație de Ambulanță pentru ca intervenția să se facă cu rapiditate către localitățile din jur, inclusiv cele din zona de munte de pe Valea Milcovului“, a afirmat primarul Daniel Nicolaș.

Acesta a amintit că „în urmă cu aproape un deceniu, o guvernare de tristă amintire lua dreptul la servicii de sănătate unui bazin cu aproape 40 de mii de suflete, le îngrădea accesul la servicii medicale într-un spital care tocmai fusese modernizat. Închiderea Spitalului Odobești a însemnat oameni pe drumuri, clădiri degradate și aparatură medicală care a ajuns la spitalul județean. O hotărâre de guvern nedreaptă care a statuat la 1 aprilie 2011 că timp de zece ani 67 de spitale din România nu se vor mai deschide pe motiv că se face reformă în sănătate“, a susținut primarul Daniel Nicolaș.

Primarul din Odobești a reamintit că de-a lungul timpului a încercat mai multe variante, cu secție exterioară a Spitalului Județean, tot felul de „tertipuri“ pentru a putea oferi odobeștenilor un act medical minim și a asigura un drept constituțional și anume accesul la actul medical chiar în localitatea în care trăiesc. „Vă aduc aminte că atunci când s-a închis spitalul din Odobești, oamenii nu mai aveau unde să-și facă un tratament, bătrânii nu mai puteau să-și facă o injecție, nu mai aveau unde să-și facă analize medicale, totul a fost dat peste cap. Au rămas oameni pe drumuri. Erau asistenți medicali care nu știau unde vor merge a doua zi la muncă pentru că nu se făcuse detașarea către alte unități medicale din Vrancea. Era o imagine apocaliptică cu care sperăm să nu ne mai întâlnim“, a încheiat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here