ULTIMA ORĂ! FOTO! PNL-iștii Dimitriu și Bîrsan au făcut scandal la Creșa nr 1! Personalul, amenințat că va fi dat afară

0
2189

Sursa foto sus: Facebook-Dimitriu Ana-Maria Laura

Viceprimarul PNL Ana Maria Dimitriu a început munca în primărie cu un scandal la Creșa nr. 1 din Focșani. Azi dimineață, împreună cu consilierul local PNL Costel Bîrsan, viceprimarul a mers la creșa din Sud pentru a vedea care este situația centralei termice pentru care se solicită fondurile necesare reparației. Doar că, în loc de o discuție civilizată, s-a ajuns la amenințări și jigniri. Persoanele prezente au povestit că au fost proferate amenințări la adresa personalului Creșei, care nu i-au permis consilierului local liberal accesul în interior. Un lucru normal deoarece este interzis accesul în unitatea de învățământ pentru persoanele străine, cu atât mai mult în această perioadă din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid 19.

De aici și amenințările la adresa angajaților de la Creșă, precum că își vor pierde locul de muncă. „Nu poți să vii, să împingi și să spui «vrei să îți pierzi serviciul?». De ce mi-aș pierde slujba dacă nu merge centrala?”, a povestit asistentul coordonator de la creșă. Același reproș l-a făcut și directoarea creșei, care le-a explicat liberalilor că sunt anumite reguli care trebuie respectate la accesul într-o unitate școlară. „Era normal să mă chemați, nu puteți intra oricând, în orice condiții, altfel asistentul își pierde locul de muncă”, a explicat directoarea.

A urmat o discuție lungă în care liberalii au acuzat că centrala funcționează, deși s-a spus că nu funcționează. Cu toate că li s-a explicat că această centrală are cazanul spart și trebuie supravegheată permanent, consilierul liberal a continuat să îi acuze pe cei de la creșă că mint. Aceasta deși au recunoscut că există o problemă din moment ce se reduce presiunea și trebuie supravegheată constant.
Centrala de la Creșă are o vechime 11 ani, fiind montată în 2009. Problemele de funcționare au fost remarcate în decembrie, când a fost curățată. De atunci s-a spus că este o problemă la cazan și că nu va mai funcționa mult. Ulterior, luni dimineață, fochistul a găsit centrala oprită și s-a chinuit trei sferturi de oră pentru a o reporni.
„Am avut probleme luni dimineață când au stat copiii în frig deoarece a repornit foarte greu. Trei sferturi de oară a durat până a pornit, nu pornea deloc deși ea ar fi trebuit să pornească singură. Am găsit-o pe avarie dimineață, am băgat din nou apă și ne-am chinuit trei sferturi de oră să o repornim. De aceea au fost aduse caloriferele. Dacă se oprește centrala și nu mai pornește, punem caloriferele, nu putem să îi lăsăm în frig pe copii”, a povestit fochistul. Acesta a explicat că, din cauza pierderilor, centrala trebuie supravegheată permanent astfel încât să fie menținută presiunea și să nu se oprească.
Conducerea unității școlare a solicitat luni, o verificare din partea unei firme de specialitate, care să stabilească ce piese trebuie cumpărate pentru reparația centralei. Directoarea unității școlare a explicat că a fost întocmită o notă de constatare de către o firmă de specialitate, cu piesele care trebuie înlocuite pentru ca instalația să funcționeze în parametri normali
. „Avem notă de constatare făcută de luni după amiază cu defecțiunea de la centrală, cu ceea ce trebuie înlocuit. Conform documentului, piesa principală care trebuie înlocuită este schimbător primar fisurat”, a explicat directoarea. Documentul a fost transmis către Primărie, conform procedurilor legale, astfel încât să fie asigurate fondurile necesare.

Nota de constatare poate fi văzută AICI

Miercuri dimineață, consilierii PNL – USR nu au catadicsit să fie prezenți la ședința Consiliului Local, unde urmau să fie discutate proiectele referitoare la alocările de fonduri pentru investițiile din municipiu. Un exemplu al urgenței ședinței de este chiar situația de la Creșa nr. 1, unde copiii au rămas în frig din cauza defecțiunii centralei termice. În proiectul privind excedentul bugetar, care trebuia discutat de consilierii locali, erau prevăzute fondurile necesare pentru achiziționarea unei centrale termice noi, care să asigure căldura pentru micuții de la creșă. Deoarece ședința nu a avut loc, municipalitatea a recurs la soluții extreme pentru ca micuții să nu rămână în frig. Au fost aduse calorifere electrice pentru a fi folosite în perioada iernii. „Din păcate, consilierii USR-PNL au ales să saboteze și această ședință! Singura soluție – încălzim sălile de la Creșa 1, Sud cu calorifere electrice‼ Mă întreb, oare ne putem juca cu sănătatea unor copilași doar pentru că așa ne dictează interesele politice? Vă întreb dacă vi se pare normală atitudinea USR-PNL”, a scris primarul Misăilă pe pagina sa de Facebook.

Donație de la Ariston pentru Creșa 1

Conform unui comunicat transmis astăzi de Primăria municipiului Focșani, „în data de 15.02.2021, personalul de serviciu de la Creșa Nr. 1 Focșani a constatat încă de la prima oră că centrala NU mai funcționează. În urma controlului efectuat în aceeași zi, inginerul de service a constatat că există un defect major care impune înlocuirea unei piese foarte scumpe sau înlocuirea întregii centrale. Serviciul Creșe a anunțat în mod operativ în data de 16.02., Primăria despre această situație, drept pentru care am propus în proiectul de repartizare a excedentului bugetar alocarea unei sume  pentru achiziționarea unei centrale noi.
Ca urmare a absenței consilierilor USR-PNL, banii necesari nu au putut fi alocați, ceea ce a avut ecou în presa locală și națională.
În aceste condiții, domnul Cătălin Drăguleanu, Directorul firmei Ariston Thermo România SRL, și-a exprimat intenția de a sponsoriza Creșa Nr 1 Focșani cu o centrală termică Genus Premium Evo HP 65 NOUĂ. Deși pentru această problemă nu am găsit înțelegere, așa cum ar fi fost normal, la majoritatea din Consiliul Local, mă bucur că în mediul privat există oameni cu suflet mare și cu o capacitate de înțelegere peste nivelul grupului de consilieri locali USR-PNL.
Fiindcă circul și minciuna  sunt singurele arme ale PNL, în mod abuziv, consilierul local Bîrsan și viceprimarul Dimitriu s-au prezentat în dimineața acestei zile cu o „echipă” să verifice starea centralei actuale, acuzând faptul că specialistul, care a evaluat din punct de vedere tehnic, a mințit, atrăgând implicit și Creșa într-un joc politic murdar. În altă ordine de idei, se remarcă faptul că viceprimarul Dimitriu și-a încălcat atribuțiile încă din prima zi de muncă, întrucât “controlul” efectuat împreună cu colegul de partid nu reprezintă decât un abuz, care cu siguranță nu va rămâne nesancționat.
Țin să mulțumesc, atât în nume personal cât și în numele tuturor părinților micuților de la Creșa Nr 1, domnului Director Cătălin Drăguleanu pentru gestul său, iar focșănenilor le transmit faptul că voi continua să lupt pentru ADEVĂR și pentru ca acest oraș să fie așa cum ne dorim cu toții!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here