Sentinţă anulată! Dosarul fostului comisar şef de la Rutieră, condamnat la închisoare cu suspendare, se întoarce la Judecătoria Focşani

0
3609

Încă o soluţie în dosarul fostului comisar şef de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, condamnat iniţial la 9 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare. Acuzat de instigare la furt şi instigare la sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, acesta va fi rejudecat la Judecătoria Focşani, urmare a unei hotărâri pronunţate luni la Curtea de Apel Galaţi. În dosar a mai fost judecat şi un alt vrâncean, din Slobozia Bradului, atât fostul poliţist cât şi acesta atacând soluţia de condamnare. „Admite apelurile declarate de inculpaţii B. C. şi H. A. Ş.. Desfiinţează sentinţa penală a Judecătoriei Focşani şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Menţine actele de procedură efectuate în cauză până la termenul de judecată din 04.11.2020”, se arată în hotărâre. Data de 4 noiembrie la care se face referire este cea la care instanţa a rămas în pronunţare. Ulterior, pe 25 noiembrie, Judecătoria Focşani i-a găsit vinovaţi pe ambii inculpaţi – 9 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare pentru fostul comisar şef şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în cazul celui de-al doilea inculpat.

Faptele care au dus la acest dosar penal sunt din 2018 și au legătură cu sustragerea unor plăcuțe de înmatriculare, dar și cu falsificarea unor documente. Poliţistul este acuzat că, în ianuarie 2018, a instigat-o pe secretara Serviciului Rutier Vrancea să sustragă plăcuțele de înmatriculare și să i le restituie celui de-al doilea inculpat, după care să sustragă înscrisurile întocmite cu ocazia reținerii acestor plăcuțe de înmatriculare. În ceea ce îl priveşte pe cel de-al doilea inculpat, acesta este acuzat că a întocmit în fals, semnând la rubrica „cumpărător” contractul de înstrăinare–dobândire a autoturismului pe care erau montate plăcuțele de înmatriculare, atestând în mod nereal că mașina a fost achiziționată după incident.

Din ce au descris procurorii în rechizitoriu, s-au tras ceva sfori pentru plăcuțele reținute în urma unui control din 29 decembrie 2017, pe centura municipiului, când s-a constatat că autoturismul în cauză avea inspecția tehnică periodică expirată de câteva luni. „În momentul sancționării numitului …, … a încercat să determine mai mulți colegi să-l sprijine pentru restituirea plăcuțelor de înmatriculare posesorului autoturismului. Comportamentul inculpatului a fost de la început unul îndreptat spre eludarea legii pentru ca … să recupereze cât mai repede plăcuțele de înmatriculare și să nu întâmpine probleme la efectuarea inspecției tehnice periodice. Contractul de vânzare-cumpărare a autoturismul marca BMW în litigiu, încheiat la data de 10.01.2018, este un act întocmit în fals de inculpatul …, care era singurul interesat a întocmi acest act”, se arată în motivarea hotărârii de condamnare, preluată de rolii.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here