Plajă artificială și planetariu, construite la Odobești

0
7027

Primăria Odobești continuă proiectele de investiții în infrastructura locală. Construire planetariu cu spații recreative în orașul Odobești; Modernizare drumuri de acces parcări; Construire zonă cu facilități recreative și sportive în orașul Odobești, sunt doar câteva din proiectele investiționale aflate în derulare.

Serviciile de proiectare și asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor, pentru implementarea proiectului integrat „Creșterea calității vieții populației în Orașul Odobești, județul Vrancea“, scoase la licitație pe SEAP, au fost adjudecate ieri de societățile Proartcons SRL, Europroiect SRL și ING Proiect Management SRL.

Proiectul vizează realizarea următoarelor obiective de investiții: Construire planetariu cu spații recreative în orașul Odobești; Modernizare drumuri de acces parcări; Construire zonă cu facilități recreative și sportive în orașul Odobești.

Planetariul este unic în România și al patrulea în Europa. Astfel, pe fostul amplasament al Grădinii de Vara din centrul orașului se va pune în operă obiectivul care va utiliza ultima tehnologie disponibilă, 8K 3D.Odată cu această investiție unică în țară, proximitatea acesteia va beneficia de schimbări majore de amenajare. Spații verzi, locuri de joacă, modernizarea unui număr de 15 străzi și alei pietonale, piste de biciclete, treceri de pietoni prevăzute cu suprafețe tactilo-vizuale pentru persoane cu dizabilități, alei carosabile, parcări auto, o zonă de camping, un loc de joacă pentru copii, un teren multifuncțional și foișoare pentru picnic sunt facilitățile recreative și sportive ce vor însoți Planetariul.

Astfel, în zona Supuși din orașul Odobești, se vor construi obiective de recreere și sportive pe o suprafață de aproximativ 14 mii de metri pătrați. „Împreună cu Observatorul astronomic, zona de agrement din Cartierul Sturza, Parcul Sf. Ilie, Parcul Gării, terenurile de sport, stadioanele și zonele de fitness, Planetariul și plaja artificială vor transforma Odobeștiul într-o zonă cu potențial turistic ridicat, într-un oraș frecventabil și atractiv în care nivelul de trai al populației va crește cu fiecare zi. Modernizarea iluminatului public și telegestiunea acestuia, transportul public electric în interiorul localității precum și Palatul Copiilor sunt certitudinile care ne asigură că în următorii ani orașul Odobești va deveni un oraș cu adevărat european“ , a precizat primarul Daniel Nicolaș.

După cum a menționat și primarul Nicolaș, o parte inedită a acestui proiect este realizarea unei plaje artificiale pe malul râului Milcov de aproape 4 mii de metri pătrați, dar și amenajarea unei liziere pe care vor fi plantați salcâmi și tei. Totodată, zona va fi o oază verde cu gazon unde se vor planta trandafiri de diferite culori. Perimetrul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat, cișmele, toalete ecologice, foișoare, căsuțe de camping și echipamente de joacă pentru copii.

Valoarea acestui proiect este de 5 miloane euro. În cadrul lui vor fi modernizate următoarele străzi și alei pietonale: Drumul Comunal DC 135 (Stradă Libertății); Stradă Eremia Grigorescu; Stradă Fundătura Cetățuia; Stradă General Dragalina Tr. 1; Stradă General Dragalina Tr. 2; Stradă George Coșbuc; Stradă Ghica Rafail; Stradă Piața Libertății; Stradă Teilor; Stradă Viitorului; Aleea pietonală Barbu Lăutaru; Aleea pietonală Ghica Rafail; Aleea pietonală Obor; Aleea pietonală Libertății; Aleea pietonală Viticulturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here