GALERIE FOTO: Ilie Roșu și colegii săi au omagiat Unirea alergând un maraton ”Din dragoste pentru România și istoria ei!”

0
161
  • A fost a cincea ediție a Maratonului Unirii

Primul dintre momentele esențiale al făuririi României ca stat este Unirea Principatelor Române de la 24 Ianuarie 1859. Al doilea, în ordine cronologică, este Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Ambele momente sunt omagiate an de an de un grup de maratoniști al căror suflet este colonelul în rezervă Ilie Roșu, adjudeanul care are alături, chiar și în vreme de pandemie, ca într-o metaforă a Unirii, trei companioni din judetul Bistrița Năsăud, doi din Brăila, unul din Codlea, si doi din Focșani. Cu toții, au alergat, ieri, 24 Ianuarie, pe un traseu care a început în Piața Unirii din Focșani, cale de 42 km, pe linia de graniță care exista în anul 1859 între Moldova și Muntenia.

          A fost a cincea ediție a Maratonului Unirii, în care maratoniștii, plecați din Piața Unirii, au alergat pe Strada Unirea Principatelor, DJ 205S Vâlcele, DJ 205S Câmpineanca, Traversare Pod peste râul Milcov, Pietroasa, DJ 205C, 205C Vârteșcoiu, 205 B Odobești și retur până Piața Unirii, trecând pe la la Mausoleul Eroilor din Focșani Sud. În fața Mausoleului s-au alăturat alergătorilor șase copii de la Scoala Gimnazială nr. 3 din Focșani și a fost aprinsă Torța Eroilor purtată apoi până în Piața Unirii de caporalul maratonist Daniel Bălan din Brigada 282 Blindate „Unirea Principatelor” , în semn de respect pentru eroii celor două Brigăzi ale Armatei Romane din Focșani, Brigada 282 Blindate și Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”.

La sosirea în Piața Unirii, în momentul de final al manifestării organizate cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, maratoniștii au fost primiți cu aplauze iar Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, i-a înmânat lui Ilie Roșu, în semn de prețuire și respect pentru dovada de dragoste de țară a maratoniștilor, o miniatură a obeliscului – simbol al Unirii, o  monografie ce prezintă Mănăstirea Sfântu Ioan din Piața Unirii, mai multe lucrări despre Focșani, cocarda omagială și tricolorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here