Tragedie într-o familie de vrânceni aflați în Italia: Denisa, fetița lor de 8 ani, a murit înecată în piscină

0
23335

O familie de vrânceni, aflată în Italia, trăiește o mare tragedie după ce fetița lor, Denisa, a murit în timp ce se juca în grădina casei. Denisa avea doar 8 anișori și era venită în Italia cu mama ei, din timpul sărbătorilor de Crăciun, pentru a fi împreună cu tatăl care lucra aici de aproximativ 10 ani.

După vacanța petrecută alături de părinți pe timpul sărbatorilor de iarnă, în Italia, fetița ar fi trebuit, în câteva zile, să se întoarcă în România, unde ar fi început din nou școala.
Se plimba cu bicicleta prin curtea pensiunii din Maremma, în care locuia împreună cu părinții, când s-a dezechilibrat și a căzut în piscina plină cu apă de ploaie. S-a zbătut, a strigat, dar când mama a ajuns la ea era deja prea târziu.
Când mama și-a dat seama ce se întâmplă, a sunat imediat la serviciile medicale de urgență care  au ajuns prompt la locul indicat, dar, în ciuda încercărilor disperate de a resuscita copilul, nu a mai fost nimic de făcut și, în cele din urmă, micuța a fost declarată decedată.

Potrivit primelor date oferite de anchetatori, încă nu este clar de ce piscina era plină iarna și, în același timp, descoperită, fără pânza de protecție care este de obicei pusă în anotimpurile reci, pentru a evita orice accident.
Având în vedere gravitatea situației, un elicopter de intervenție Pegasus a fost trimis la fața locului, dar a revenit la bază gol, după ce a fost constatată moartea copilului.

Denisa s-a înecat lăsând în urmă o durere imensă în sufletul părinților, rudelor și prietenilor săi.

Conform publicației stiridiaspora.ro, autoritățile din Capalbio, dar și comunitatea de români din regiune se mobilizează pentru a ajuta tânăra familie de români greu încercată.

O mare nenorocire s-a abătut asupra lor“

Ștefania Annemarie Roșca, o româncă consilier local în Capalbio, a lansat un strigăt de ajutor pentru familia micuței Denisa, inițiativă preluată și de Primăria Capalbio și distribuită pe rețelele de socializare. „După cum bine știți, ieri o mare nenorocire s-a abătut asupra unei familii stabilite aici, la Capalbio. Fetița lor în vârsta de 8 ani a murit în urma unui tragic incident.
În urma numeroaselor intenții de a ajuta familia, primite din partea întregii comunități, am decis să scriu aici în numele familiei îndoliate.

Cine dorește să ajute familia, o poate face donând în contul curent deschis la Poste Italiane pe numele Halip Viorel.
IBAN: IT03V0760114300001022169955
Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te-n pace, îngeraș nevinovat“, a scris Ștefania Annemarie Roșca pe pagina sa de Facebook.

 

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndurerate, iar Denisei, îngerii să îi vegheze drumul  lin către Dumnezeu!

sursă foto: stiridiaspora.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here