A consumat cannabis și s-a suit la volan! Șoferul a fost prins pe o stradă din Focșani

0
1843

Polițiștii Biroului Rutier Focșani au continuat acțiunile pentru depistarea si sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

Astfel, în jurul orei 21.00, polițiștii au depistat în trafic un tânăr, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Focșani, aflându-se sub influența substantelor psihoactive.

Întrucât cel în cauză era incoerent, a fost testat preliminar, rezultatul fiind POZITIV pentru THC, iar ulterior, în cadrul aceleiași unități medicale, i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinarii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

De asemenea, în urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost identificate un grinder și folii din plastic care conțineau resturi vegetale uscate.

În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substantelor psihoactive.

RECOMANDĂRI:

recomandăm conducătorilor de vehicule ca, în primul rând să NU consume băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, să respecte cu strictețe regulile de circulație, să manifeste, de asemenea, o atenție sporită la trafic și să nu fie angrenați în activități de natură a le distrage atenția.

pietonilor le recomandăm să nu circule pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiți să o facă, să circule pe sensul opus de deplasare al vehiculelor.

bicicliștilor le recomandăm, suplimentar, să poarte veste reflectorizante, iar bicicletele să fie echipate regulamentar.

motocicliștilor le recomandăm, să respecte regimul de viteză prevăzut de lege, să poarte căști de protecție omologate și îmbrăcăminte de protecție adecvată și, nu în ultimul rând, să-și mărească gradul de vizibilitate prin portul de accesorii reflectorizante

COMUNICAT DE PRESĂ al IPJ Vrancea, 24 ianuarie 2021

foto cu rol de prezentare

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here