VIDEO: De la Colegiul Cuza din Focșani, la Institutul Național de fizică nucleară din Italia sau Delegația Uniunii Europene la Consiliul Europei

0
1416

Continuăm prezentarea absolvenților Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani, așa cum este ea făcută pe pagina de facebook a unității de învățământ.

„Marius Măciucă a absolvit Liceul Cuza în 1995, specializarea matematică-fizică, iar în prezent este profesor de matematică și informatică în Focșani. Ca elev, a găsit la Cuza profesori dedicați meseriei, cu ajutorul cărora a reușit să facă performanță. Multumim, Marius Măciucă!”.

„Lidia Istrate a fost elevă la CNAIC și la gimnaziu și la liceu și a absolvit în 2016.  A făcut apoi Facultatea de Automatică și calculatoare la Universitatea Politehnică din București. Face acum un master în Inteligență Artificială, dar lucrează deja la Adobe România ca software developer engineer. La Cuza a descoperit pasiunea pentru științele exacte. Mulțumim, Lidia pentru mesaj!”

„Mălina Alexe a studiat la Cuza între 2007-2011 și a fost șefă de promoție. A terminat apoi Facultatea de Medicină la Universitatea de Medicimă și farmacie Carol Davila. Astăzi este medic pediatru în Germania. Pentru Mălina, cuvântul care caracterizează Cuza este familie, amintindu-și de profesori, colegi, prieteni. Dar Cuza a reprezentat și baza pentru viitoarea ei carieră, aici dobândind competențele de care a avut nevoie pentru a fi un profesionist în ceea ce face. Multumim, Mălina, pentru mesaj!”

„Mădălin Răzvan Matei a absolvit Colegiul Național Al.I.Cuza Focșani în 2012 și în prezent este inginer la Google, în Zurich, Elveția. Pentru Mădălin, Cuza înseamnă Educație, Prietenie, Iubire. Mulțumim și noi, Mădălin, pentru mesaj!”

„George Cornilă a absolvit liceul la CNAIC în 2005 și a făcut studii de Științe politice și de publicitate, astăzi fiind prozator, publicist, traducător, având publicate mai multe romane, colecții de proză scurtă, dar și traduceri. A primit Premiul Miorița (2008), Premiul Vrancea Literară (2013; 2016) și Marele Premiu „Ion Hobana” (2019). Pentru George, liceul e locul unde a simțit pentru prima oară că lumea ar putea fi a lui și cei 4 ani petrecuți aici cântăresc foarte mult și astăzi. Mulțumim, George pentru mesaj!”

„Cătălina Ioniță, promoția 1993, a absolvit Facultatea de Litere la București. În prezent lucrează la Ambasada Finlandei ca specialist în relații publice și comunicare.. Mulțumim, Cătălina Ioniță pentru mesaj!”

„Ioana Doagă a terminat Facultatea de Drept și este un avocat de succes în București. Pentru Ioana, Cuza este locul în care și-a făcut prieteni, dar și unde și-a pus bazele teoretice necesare pentru profesia aleasă, cea de avocat. Mulțumim pentru mesaj, Ioana!”

„Ilinca Duță a fost 7 ani elevă la Cuza. Are o dublă licență în istorie și limbi străine la Universitatea Sorbona, în Paris și un Master în Relații internaționale și politică la Cambridge, iar în prezent lucrează pentru Delegația Uniunii Europene la Consiliul Europei. Mesajul Ilincăi e pentru elevii actuali de la CNAIC, cărora le spune că e important să rămână cu un bagaj de cultură generală, să aibă cunoștințe de cultură civică, să fie în stare să formuleze o opinie și să dea argumente. Mulțumim pentru mesaj, Ilinca!”

„Cristian Alexandrescu este de profesie programator software și a făcut parte din generația 2010-2014. Liceul a reprezentat pentru Cristian perioada maturizării, a descoperirii prieteniei adevărate. În liceu și-a descoperit pasiuni și curajul de a încerca, dar a dobândit și abilități și competențe necesare pentru profesia viitoare. Mulțumim pentru mesaj, Cristian!”

„Maria Movileanu a absolvit Liceul Cuza în anul 1988. Este astăzi fizician și lucrează la Institutul Național de fizică nucleară din Italia, aflat în Perugia. Păstrează amintiri frumoase cu profesorii pe care i-a avut în liceu, de la fiecare învățând câte ceva, cu deosebire de la mentorul său din liceu, doamna profesoară Emilia Poll. Mulțumim pentru mesaj, Maria Movileanu!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here