Cum să alegeți mobilierul de baie perfect

0
214

De câte ori nu ați simțit că aveți prea multe lucruri și nu sunt suficiente locuri pentru a le depozita, compromițând aspectul băii dvs.? Mobilierul pentru baie a evoluat mult de la dulapul simplu de pe perete, pentru a vă oferi depozitare la fel de eficientă ca cea din bucătăria dvs. – și la fel de frumoasă.

Planificați ceea ce este depozitat în mobilierul de baie

Înainte de a căuta mobilă, gândiți-vă la ce trebuie să păstrați în baie. Aveți nevoie doar de un loc pentru role de hârtie igienică și articole de toaletă? Este necesar spațiu pentru jucăriile de baie pentru copii? Trusa de curățare a băii este păstrată în cameră? Aveți nevoie de un loc pentru depozitarea prosoapelor? Ar fi utilă depozitarea de bijuterii sau machiaj?

Gândiți-vă, de asemenea, dacă nevoile dvs. de depozitare în baie vor crește în viitor (poate odată cu creșterea familiei), ca să nu trebuiască să încercați să adăugați mobilier suplimentar mai târziu.

Tipuri de mobilier baie

O baie oferă diferite posibilități, atunci când vine vorba de încorporarea mobilierului.

Mobilierul de baie de podea include dulapuri și rafturi. Este ușor accesibil, dar trebuie să fie planificat cu atenție, pentru a lăsa camera să se simtă cât mai spațioasă și pentru a facilita circulația.

Mobilierul de baie montat pe perete include articole mai mici, cum ar fi dulapuri și stocare cu oglinzi, precum și unități mai mari de lavoare suspendate cu spațiu pentru dulap sau sertare dedesubt și chiuvetă deasupra.

Mobilierul montat pe perete are avantajul de a lăsa podeaua liberă dedesubt, ceea ce oferă impresia de spațiu suplimentar, ideal pentru băi mici sau o baie frecventată de o familie mare.

Ce mobilier de baie să includeți?

Există mai multe modele de mobilier de baie, pe care poate doriți să îl încorporați în baia dvs.

Dulapurile de perete cu oglindă combină două elemente obligatorii într-unul singur. Și, deși spațiul dulapului din spatele oglinzii este adesea superficial, poate fi deosebit de util pentru obiectele mici, care s-ar pierde în dulapurile mai mari.

Consolele echipează două elemente esențiale pentru baie – în acest caz, chiuvetă și mobilier – într-o singură bucată și, prin urmare, economisesc mult spațiu util. Sertarele și dulapurile oferă cel mai mare spațiu de stocare, dar consolele elegante de tip masă pot avea sertare subțiri sau rafturi deschise, precum și spațiu pe blat.

Mobilă de baie încorporată sau independentă?

Mobilierul încorporat și montat este un mod eficient de a oferi mai mult spațiu de depozitare în baie, fără a lăsa camera să se simtă înghesuită. Poate crea, de asemenea, estetica dorită, indiferent dacă este un aspect mai clasic sau elegant și modern.

Mobilierul de baie independent poate constitui un punct focal fantastic pentru o cameră și poate ascunde tot ceea ce este necesar. Veți putea să-i schimbați poziția în viitor, dacă este necesar, și să îl adăugați cu ușurință într-o baie reamenajată sau să îl luați cu dvs. când vă mutați. Piesele independente pot fi poziționate împreună, dar dacă scopul este maximizarea fiecărui centimetru, poate într-o mansardă sau o baie mică, mobilierul încorporat și montat este probabil o opțiune mai bună.

Stiluri de mobilier de baie

In general se cauta mobila contemporana și minimala în aspectul său, unii preferand aspectul clasic.

Mobilierul de baie contemporan este adesea alb și are un finisaj lucios, care va reflecta lumina, pentru a face o baie mică să se simtă mai mare. La fel ca o suită albă, mobilierul în această culoare este, de asemenea, un fundal neutru la care puteți adăuga culoare cu elemente mai ieftine, cum ar fi prosoapele. Ușile și sertarele au adesea mânere elegante sau sunt fără mâner.

Căutați mobilier modern pentru baie în nuanțe de gri sau maro sau, pentru un contrast izbitor cu baia și lavoarul, pe negru.

Alternativ, luați în considerare mobilierul de baie contemporan cu finisaj sau aspect de lemn pentru a adăuga un element decorativ și un contrast cald, față de o cameră simplă albă.

Mobilierul de baie tradițional are adesea uși cu panouri și un finisaj din lemn vopsit în alb sau aproape alb, gri sau verde, în timp ce ușile și sertarele dulapului tind să aibă butoane, mai degrabă decât mânere. Acesta va completa băile, bazinele și toaletele în stil tradițional. Conturul mobilierului tradițional poate fi uneori mai curbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here