ULTIMA ORĂ! FOTO! COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Vrancea. Recomandările polițiștilor vrânceni, pentru un trafic în siguranță

0
552

ANM a emis la ora 9.00 un cod galben de ceață, valabil pentru zona joasă a județului Vrancea.
Vizibilitatea scade sub 200 de metri, izolat sub 50 m. Polițiștii îi avertizează pe șoferi să circule cu prudență.
Codul este valabil astăzi, de la ora 9.30, până la ora 12.00.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie

 

COD : GALBEN

Valabil de la : 22-01-2021 ora 9:30 până la: 22-01-2021 ora 12:00

În zona : Județul Vrancea: zona joasă;

Se vor semnala : local ceață,care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

 

 

În condițiile de cod galben de ceață, în zona joasă a județului nostru, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a transmis următorul comunicat: 

„RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAȚIA RUTIERĂ PE TIMP DE CEAȚĂ

Polițiștii vrânceni le recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condițiile meteo-rutiere, având în vedere avertizările de ceață emise de Administrația Națională de Meteorologie.

În acest context polițiștii vor acționa în trafic pentru prevenirea evenimentelor produse din cauza condițiilor meteo nefavorabile și îi sfătuiesc pe participanții la trafic să respecte câteva recomandări:

În condiții de vizibilitate redusă, utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.

Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față și evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare ale autovehiculului.

Sporiți atenția la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehicule cu gabarit mare.

Înainte de a porni la drum, interesați-vă cu privire la condițiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare decât în condiții normale.

În condițiile unui trafic aglomerat sau ale apariției blocajelor rutiere, păstrați-vă calmul, nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Totodată, polițiștii le recomandă șoferilor să respecte eventualele restricții de trafic, precum și indicațiile polițiștilor aflați în teren.

Polițiștii vrânceni sunt în continuare la datorie, în teren, și sunt pregătiți să intervină, alături de celelalte forțe ale M.A.I.

Drum bun!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here