Producătorii de vinuri din Vrancea, invitați să participe la Concursul Național de Vin Bag-in-Box

0
189

Producătorii de vinuri din Vrancea sunt invitați să participe la a cincea ediție a Concursului Național de Vin Bag-in-Box, organizat de partenerul român al Smurfit Kappa Bag-in-Box. La edițiile precedente ale acestui concurs, producătorii de vinuri din Vrancea au obținut medalii de aur pentru mai multe sortimente de vin. La concurs sunt acceptate doar vinurile ambalate bag-in-box. Vinurile la Bag-in-Box care vor fi medaliate vor primi distincții autoadezive ce se pot aplica vinurilor câștigătoare, pentru evidențierea lor. Editia din acest an va avea loc în data de 16 februarie și va fi organiza conform tuturor condițiilor legale de prevenire și răspândire a pandemiei COVID-19.

În urma evaluărilor la Concursul Național Vin Bag-in-Box, organizatorul va oferi 33 distincții în funcţie de cel mai mare punctaj atribuit de juriu. Dintre acestea, vor fi selectate 10 vinuri care vor fi înscrise la „Concours International Wine In Box”, Toulouse, Franța, www.best-wine-in-box.com, care va avea loc în ziua de 2 aprilie 2021. De asemenea, organizatorul va înscrie vinurile câștigătoare la „Vinarium International Wine Contest”, www.iwcb.ro care va avea loc în perioada 27 – 30 mai 2021. Toate cheltuielile vor fi suportate de organizator. Trei dintre vinurile câștigătoare vor fi recenzate și prezentate în rubrica „Ce vinuri bem in acest week-end” din Ziarul Financiar.

Obiectivul principal al concursului este acela de a promova vinurile ambalate bag-in-box, de educare a publicului privind avantajele vinului ambalat în Bag-in-Box, obţinerea unei imagini reale a pieţei vinului ambalat în Bag-in-Box şi o percepţie clară a etichetei româneşti.

La concurs pot fi înscrise toate categoriile de vin ambalat în Bag-in-Box, la 2l, 3l, 5l și 10l, produse sau ambalate pe plan naţional în conformitate cu reglementarile Uniunii Europene. Probele de vin trebuie să provină dintr-un lot omogen de minim 1000 l, să respecte condiţiile de ambalare şi marcare în conformitate cu reglementările în vigoare. Probele trimise la concurs trebuie să fie ambalate Bag-in-Box, să fie sigilate și personalizate cu eticheta lor originală. Fiecare probă va fi însoţită de buletinul de analiză eliberat de un laborator autorizat şi va cuprinde principalii parametri fizico-chimici.

Fiecare probă de vin ambalat Bag-in-Box înscrisă în Concurs va fi însoţită de formularul de înregistrare și buletinul de analize. În documentele de însoţire a probelor de vin ambalat Bag-in-Box se va menţiona: destinatarul, expeditorul şi specificaţia: “MOSTRE PENTRU CONCURS FĂRĂ VALOARE COMERCIALĂ”.

Concursul are trei secțiuni, respectiv vinuri albe, roze și roșii. Trebuie trimise câte două mostre din fiecare probă. Regulamentul concursului prevede că înscriere este gratuită în limita a trei probe, câte una pentru fiecare secțiuni. Pentru fiecare înregistrare extra se achită câte 100 lei / probă. Termenul limită de înscriere în concurs este 5 februarie 2021, data primirii probelor este 12 Februarie 2021. Probele trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.

Vinurile vor fi analizate de două jurii. Primul juriu va desemna câștigătorii distincției Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box si Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – Medalia de Aur. Acest juriu este constituit din oenologi, somelieri, bloggeri specializaţi pe vin, degustatori autorizati (A.D.A.R), certificaţi WSET, jurnalişti de vin, producători, distribuitori, amatori pasionaţi etc.. Al doilea juriu va desemna Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box și este constituit din consumatori și pasionaţi de vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here